Most voltam először lovagolni. Futószáron voltam és mivel tudtam a tan és a könnyűügetést megpróbáltuk a vágtát is. Ti mennyi idő után keztetek futószárral vágtatni?
Figyelt kérdés
2010. márc. 28. 18:13
1/13 anonim válasza:
Megmondom az őszintét én sose vágtattam futószáron, csak szabadon. Már eléggé jól ment a lovaglás mikor először futószáron ültem, ott csak ülésjavítást csináltunk, de csak keveset és ügetésben. A vágta jött magától.
2/13 anonim válasza:
Annak idején mikor tanultam lovagolni, nem futószáron vágtáztam először.
Először megtanítottak mindenre szépen, és mikor már volt ülésbiztonságom, tudtam mit miért és hogyan, akkor az első vágtám futószár nélkül volt.
3/13 anonim válasza:
nem tul jó az a futószáron vágta dolog igaza van az előzőknek.. nem tul szakszerű.. de ha első lovaglásnál te már eljutottál oda brávó. izomlázzal hogyállsz? :D
4/13 A kérdező kommentje:
Nem nagyon volt izomlázam :) De nem tudom hogy menni fog e nekem ez a vágta más másodszor is voltam ,de nem jött össze :(
2010. márc. 30. 14:45
5/13 anonim válasza:
az előző vagyok. megsúgom a kis titkot h futószáron sokkal nehezebb. és ha még nem régóta csinálod fogz erősödni is. ne agódj! menni fog! ha iylen ügyes vagy meg abszolút! =)
jó lovaglást!
6/13 anonim válasza:
Eleinte nem minden alkalommal érez rá az ember, van amikor jobban megy és van amikor rosszabbul. Próbáld ki kengyel nélkül a tanügetést, a könnyű ügetést és a vágtát is. A vágta lesz a legkönnyebb, ügetés már nem olyan egyszerű így, és garantált az izomláz, de csak így lehet igazán nagy ülésbiztonságod. Futószáron vágtázni a lónak se túl jó, az egyirányú terhelés miatt, ezért gyakran váltani kell a kezeket, meg hát a ló se egyformán ügyes mindkét irányba.
7/13 anonim válasza:
Hát én a 3. edzésen már vágtattam szabadon kiskörön az oktató körül. Azt a napot sosem felejtem el :D de rég is volt XD
8/13 anonim válasza:
először rendesen egy ismerős lovardájában szőrén, futószáron lovagoltam... csak a sörénybe kapaszkodtam:) már ügetgettünk lassacskán, mikor a lovacska ugygondolta ezt megunta, és akárhogy is nem akartam vágtatni kezdett. Bedobott a mélyvízbe, de nem lett baj pedig felszerelésem sem volt.
9/13 anonim válasza:
Hát én nem futószáron vágtáztam először, hanem mellettem ment az oktatóm, és ő indította el. De ez akkor volt amikor nemrég kezdtem el egyedül lovagolni :)
10/13 anonim válasza:
én sem futószáron tanultam vágtatni és eléggé féltem eleinte, de nem olyan nehéz, ahogy a többiek is mondták futószár nélkül könnyebb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!