Van egy ló akin lovagolni tanulhatok, de elvesztettem a bizalmam iránta. Mit tegyek?
Továbbra is járj lovagolni, és ülj fel a lóra. Estél, megijedtél, de vissza kell ülni. Ott helyben is és később is.
Szóval járj csak továbbra is. Egy pár alkalommal tartani fogsz rajta, vagy félni, de idővel elmúlik. Mindenkinek van rossz napja, neki is volt.
Próbáld meg úgy felfogni, hogy akkor nem jött össze, de most jobb lesz. Pozitívan állj az óra elé, és próbálj nyugodt maradni, ő is az lesz.
Tényleg az idő fog segíteni. Meg a gyakorlás.
És akkor rendben lesztek.
Aki biciklizik, az néha elesik a biciklivel, aki autót vezet, az néha karambolozik. Aki lovagol, azzal előfordul, hogy leesik. Olyan lovas NINCS, aki még sosem esett le. Vagy ha van, akkor az az ember még csak nagyon kevés ideje lovagol.
Ez mindenkivel előfordul, veled is elő fog még fordulni, a legrosszabb, amit tehetsz, hogy nem ülsz vissza. Csak úgy győzheted le a félelmeidet, ha ismét felülsz rá és ismét gyakorolsz vele vágtát futószáron. A félelmet pedig le kell győznöd!
A másik ló a csikó kort most növi ki és ahhoz a lóhoz férfi kell, ezt mondták.
A magyarázat az volt, hogy tesztel, mert tudja kezdő vagyok és nem én vagyok az első aki leesett már róla. Meg hogy nincs az én stílusomhoz szokva, de majd megszokik, mondtam jah, remek addig hányszor esek róla vajon?
Az esés utána visszaültem, mert tudtam, hogy vissza kell, illetve az edző is mondta, hogy ha nincs semmi bajom, akkor vissza kell ülnöm. Aztán azt a feladatot kaptam, hogy húzzam be a szárat teljesen, legyen a ló feje fent és úgy ügessünk. Utána elengedett minket, hogy egy kört ügessünk folyamatos tempóba aztán néhány lépést kicsit gyorsabban. A lényeg mondta az, hogy mindkettőnk számára pozitív élménnyel zárjuk az órát. Tesóm ott volt (a másik lovon ült) és látta az esésem, illetve megbeszéltünk mindent töviről hegyire. :)
Köszönöm a tanácsokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!