Mit tegyek? SÜRGŐS!
Abszolút megértem hogy le lettél szidva!
Tudod nem két fillér ám ez a szüleidnek, mindenki tudja hogy milyen a mai helyzet Magyarországon és máshol is, és igen becsülendő hogy valaki ma még meg tud a saját gyerekének engedni egy lovat! Inkább szeresd és törődj azzal az állattal, legyél hálás hogy SAJÁT LOVAD VAN!
Nem te választottad ki? Nem próbáltad ki mielőtt megvettétek? Hogyhogy kicsi? 3 hónap alatt nem nő annyit az ember... Kétlem hogy igazából bármi baj is lenne vele, egyszerűen megkaptad, és ahogy megkaptad, már nem olyan érdekes... Vagy törődj vele tisztességgel vagy adjátok el, de akkor ne vegyetek másik lovat mert neked nem való.
Azért nem kellene így a kérdezőt leszólni.
Hogy a ló nem két fillér örüljön neki stb.
Igen, nem olcsó, ezért kellett volna olyan lovat választani, aminek ő is örül. Mert ez így pénz kidobás volt.
Hogy érted hogy kicsi? Póni vagy rendes nagy ló?
Tudod én nagyon örülnék ha egy pónit is kaphatnék mert sajnos tényleg nagyon kevesen tehetik meg azt hogy kapnak lovat akár pónit akár nem.Nézd a jó oldalát: Van egy lovad ami mellesleg egészséges és fizetik a szüleid a bértartást.Majd még bírd ki pár évig és majd ha nagyobb leszel akkor ezt eladod és a pénzből meg veszel egy új lovat ami neked is tetszik!Vagy eladják a szüleid és nem lesz jó pár évig lovad!
Hát akkor neveld meg. Én is 170 cm vagyok és 150cmes lovat lovagolok és nincs velünk semmi gond. Igaz ez a ló is kicsit bunkó a többivel, ha karámban van, de amúgy idegen lovakkal nincs baj.
Meg az sem mindegy milyen stílusban adtad elő a szüleidnek ezt a dolgot. Nem tudom mennyire értenek hozzá, esetleg kérd meg a loviban az oktatót/edzőt, hogy álljon melléd és ő is érveljen melletted. Ha egy szakitól hallják, akkor talán átgondolják. Ha pedig pont ő sózta rád a lovat, akkor így jártál.
Mellesleg ebben a 3 hónapban megpróbáltál közeledni hozzá? Én azért adnék a helyedben még egy esélyt neki, talán akkor nem adják el, de ha nagyon akadékoskodsz, meg akaratoskodsz, akkor ne csodálkozz, hogy még azt is eladják, ami van.
Azért mert nem passzoltok nem kell eladni, mert ez a te hibád és nem a lóé!
Építsétek a bizalmat, a szeretetet. Játssz vele. Simogasd, Pucolgasd. Ne csak akkor menj érte ha lovagolni akarsz, hanem menny ki hozzá mondjuk adni neki egy répát, almát. Vagy bármi. Lehet hogy a ló azért ilyen, mert előző helyeken így bántak vele. De ha te bevállaltál egy lovat, tudnod kell az adott esetben megnevelni, kőkeményen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!