Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Miért tamadhat meg egy ló?

Miért tamadhat meg egy ló?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A kérdésem arra irányul ami pár napja törtent meg velem.

Sétáltunk haverommal az utcán fényes nappal. Hátrafordultam és láttam, hogy egy gönyörű lovat sétáltat a gazdája (egy nö). Az egész ló barna volt, a homloka közepén egy fehér foltal. Gyönyörü volt. Mondtam a haveromnak, hogy álljunk már meg le akarom fotozni. Ez megtrörtent, mentünk meg pár lépést tovább, de gondoltuk, ha megengedi a gazdája megsimogatjuk azt a szép kis fejét. Azt mondta csak nyugodtan. A barátom elindult fele tök bátran megállás nélkül, és meg is engedte neki. Én még odaszóltam elötte, hogy azért csak ne olyan gyorsan, mert lehet megijed. De mivel ez nem törtent meg, gondoltam én is odamegyek és megsimogatom. De mikor elindultam felé, megéreztem, hogy valami nem jó. Megfeszült az egész teste a lónak és meredten nézett rám. Akkor már tudtam, hogy mi lesz,

és el is indult felém, mintha meg akarna fejelni vagy nemtudom. Nem rohant meg meg ágaskodott fel, de biztos vagyok benne, hogy nem puszit akart adni... :S Mivel járatos vagyok a harcmüveszetben, ki tudom használni a környezetemben levö teret, igy el tudtam kerülni, hogy elérjen a ló, de a gazdaja is alig tudta leállitani. Nem tudom mivel hoztam ki ennyire a sodrábol, de aggaszt, mert mióta az eszemet tudom imadom a környezetet, az állatokat, sosem bántom őket. És hallottam egy olyat, hogy a ló megérzni, ha rossz egy ember. Ez igaz? Akkor ezek szerint rossz ember lennék? Vagy lehet, hogy a ruham színe esetleg egy illat, hang volt ami felidegelte? Nagyon köszönöm a válaszokat előre is!

2012. júl. 24. 12:25
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
A legelőn is hozzám szoktak jönni a lovak, szóval ez nem támadás. :) Lehet, hogy zörögtél, és azt hitte, kaja van nálad. :) Vagy csak szimplán azt hitte. :D Lehet, hogy megérezte, hogy netán félsz tőle. A lovak , ha féltsz, hogy eltapos, akaratból sosem taposnak el. Ha van lehetőségük, âtugranak. Nyugi, nem akar, nem akart, és nem fog bántani egyetlen ló sem ok nélkül! :)
2012. júl. 24. 20:44
 12/13 A kérdező kommentje:

nagyon köszönöm az eddigi välaszokat, nagyon hasznosnak talalom öket.

Nem volt nalam semmi kaja, nem zörögtem. Nem hiszem, hogy azt hitte, hogy pont tölem kap valamit, hiszen mint mondtam a haverom mar ott allt mellette es simogatta, en meg csak neztem kb 2 meterrel arrebrol. Szagot talan erezhetett, mert kb 5 perccel elötte jöttünk ki az etteremböl. De mint mondtam jötÜNK! szoval ha amiatt erezhetett vmit akkor a haveromon mar elöbb megerezte volna nem?

Ha meg nem akart semmi rosszat, akkor miert akarta annyira visszafogni a gazdaja? Nem hiszem, hogy nagyon kezdö lotarto, kifigyeltem 2db lova van meg rendes istalloja, meg futtatoja vagy nem tudom hogy hivjak, szoval ö csak levagott vmit.

Ne haragudjatok, hogy akadekoskodom, de mint mondtam nem ertek a lovakhoz es szeretnem megtudni, hogy mi lehetett a tenyleges oka....:/

2012. júl. 25. 09:22
 13/13 anonim ***** válasza:
Semmi baj! De mondom, bármitől lehetett! Parfüm, kaja, meglátott vmit a hátad mögött, megérezte hogy netán félsz tőle, vagy "felfedezett" benmed vmit, vagy akármi lehetett! Biztos vagyok benne, hogy nem akart megtámadni! Ja és egy kicsi felvilágosítás (nem csesztetésből :D) : Póráz: kantárszár, vagy szár. És vezette a lovat, valszeg lovaglásból jött vissza. . Barna: pej. Folt a homlokán: jegy, de részletesebben: csillag. :). De most ez nem lényeges. :D
2012. júl. 25. 09:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!