Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Miért tamadhat meg egy ló?

Miért tamadhat meg egy ló?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A kérdésem arra irányul ami pár napja törtent meg velem.

Sétáltunk haverommal az utcán fényes nappal. Hátrafordultam és láttam, hogy egy gönyörű lovat sétáltat a gazdája (egy nö). Az egész ló barna volt, a homloka közepén egy fehér foltal. Gyönyörü volt. Mondtam a haveromnak, hogy álljunk már meg le akarom fotozni. Ez megtrörtent, mentünk meg pár lépést tovább, de gondoltuk, ha megengedi a gazdája megsimogatjuk azt a szép kis fejét. Azt mondta csak nyugodtan. A barátom elindult fele tök bátran megállás nélkül, és meg is engedte neki. Én még odaszóltam elötte, hogy azért csak ne olyan gyorsan, mert lehet megijed. De mivel ez nem törtent meg, gondoltam én is odamegyek és megsimogatom. De mikor elindultam felé, megéreztem, hogy valami nem jó. Megfeszült az egész teste a lónak és meredten nézett rám. Akkor már tudtam, hogy mi lesz,

és el is indult felém, mintha meg akarna fejelni vagy nemtudom. Nem rohant meg meg ágaskodott fel, de biztos vagyok benne, hogy nem puszit akart adni... :S Mivel járatos vagyok a harcmüveszetben, ki tudom használni a környezetemben levö teret, igy el tudtam kerülni, hogy elérjen a ló, de a gazdaja is alig tudta leállitani. Nem tudom mivel hoztam ki ennyire a sodrábol, de aggaszt, mert mióta az eszemet tudom imadom a környezetet, az állatokat, sosem bántom őket. És hallottam egy olyat, hogy a ló megérzni, ha rossz egy ember. Ez igaz? Akkor ezek szerint rossz ember lennék? Vagy lehet, hogy a ruham színe esetleg egy illat, hang volt ami felidegelte? Nagyon köszönöm a válaszokat előre is!

2012. júl. 24. 12:25
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Lehet nem feléd irányult a támadás és nem is támadás volt, hanem esetleg megijedt valamitől és mivel menekülő állat előrefelé indult meg, ahol pedig te álltál. Nem tudom mennyire vagy ismerős a lovak között, hogy meg tudd különböztetni a támadást a megijedéstől. A lovak amúgy sem szoktak csak úgy támadni. Valaminek biztos történnie kellett.
2012. júl. 24. 13:09
 2/13 anonim ***** válasza:

Nem lehet,hogy kicsit féltél tőle? Ok nélkül nem támadhat,maximum megijedt valakitől.Esetleg hirtelen mozdulattól,de a haverod is elég határozottan közelített nem? A félelmet viszont megérzik, én úgy tudom,persze nem támadnak rád,csak meghátrálnak esetleg.Emlékszem,amikor én mentem egyedül először kicsit izgultam és a ló biztosan megérzete,mert elkezdett furcsán viselkedni úgymond,rángatta a fejét meg elindítani sem tudtam,csak úgy ment ha előtte ment a másik ló.De később amikor az elmúlt már bennem,ment simán.

A rossz emberes dolgot meg felejtsd el,mert nem érzik meg,hacsak ténylegesen nem bántotta valaki,mert azt meg fogja ismerni az állat (ló meg a többi is) később is,mert megjegyzi.Félni esetleg,támadni fog az illetőre.Ha az állat felé nem közelít valaki rossz szándékkal (ha amúgy nem is egy szent ember),akkor nem fog semmit csinálni.

Szerintem...

2012. júl. 24. 13:18
 3/13 A kérdező kommentje:

Nem vagyok ismerös a lovak között, talan 1-2-szer simogattam eletemben lovat.

Nem tudom mitöl ijedhetett meg, senki sem volt rajtunk kivül ott (a gazdaja, a haverom meg en), es nem emlekszem hogy hallottam volna valami hirtelen zajt amitöl megijedhetette volna. Egyszerüen elindultam fele, de akkor mar a haverom reg simogatta a fejet, erre elindult hatarozottan felem, es a gazdaja sem tudta visszafogni, pedigrangatta a porazat rendesen :S En meg elkezdtem hatralni.

2012. júl. 24. 13:24
 4/13 anonim ***** válasza:
Lehet tényleg megijedt valamitől. Vagy szimplán csak elindult mert unta az állást. Az egyik lovam nem szeret állni. Nem nézted, h sunyítót?
2012. júl. 24. 14:18
 5/13 A kérdező kommentje:
sunyitot alatt mit ertesz? mondom nem ertek a lovakhoz... :S
2012. júl. 24. 14:37
 6/13 anonim ***** válasza:
a sunyított az azt jelenti hogy hátra csapta a fülét.. így: [link]
2012. júl. 24. 14:49
 7/13 A kérdező kommentje:
nem nem nem. ilyet abszolut nem csinält. Kinyiltak nagyra a szemei es meredten bämult räm, es közben csak jöt felem. A fülei normälisan älltak (egyenesen, ha ez a nirmalis...) :/
2012. júl. 24. 15:05
 8/13 anonim ***** válasza:
Nem lehet, hogy olyan szagot érzett rajtad, ami kíváncsivá tette? Nem volt nálad vmilyen zöldség, gyümölcs, chips, nyalóka, akármi? Szerintem csak nagyon felkeltetted valamiért az érdeklődését!
2012. júl. 24. 16:25
 9/13 anonim ***** válasza:
Akkor ezt tisztáztuk is, félt és nem támadott. Előre tervezett támadás nincs sunyítás nélkül, másrészt a merev szem, tág pupilla a stressz és idegesség jele, nemcsak lónál, más állatnál is. azt, hogy mitől ilyedt meg ne nagyon találgasd, akár többszéz méterre lévő tárgyat is kiszemelhetett magának, a ló az ilyen.
2012. júl. 24. 17:11
 10/13 anonim ***** válasza:
Igen. Olyantól is megijedhetett amiről te nem is gondolnád. Az én lovam is olyan, hogy ha idegent lát és úgy gondolja kap tőle valamit, akkor ráront. Odamegy hozzá és követelőzik. De nem támad, bár szerintem ezt félre lehet nézni, hiszen határozottan megy az ember felé és fülel előre és nézi az embert ahogy írtad. Úgyhogy vagy gondolta hogy kap tőled valamit vagy megijedt.
2012. júl. 24. 20:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!