Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Rám támadhat a saját macskám?

Rám támadhat a saját macskám?

Figyelt kérdés
Gyerek koromban is mindig sok cica vett körül.Mindig nagyon szerettem őket. A mostani is egy nagyon aranyos,másfél éves lány, hízelgős barátságos, és még okos is büdös disznó! :-)! De tegnap Rám támadott! Már máskor is észrevettem, hogy ha hangosbban, erőteljesen szólók valamelyik gyerkőcömnek a macsesz rohan hozzám és "mekeg, nyávog " egyet, ..nem szereti ha hangosan szólok..gondoltam én. Tegnap a fiam feldöntötte a fűrdőszobában a kosarat. Meg ilyedtem azt hittem a mosdó esett le. Beszóltam hangosan, hogy mi volt az! A macska rohant utánam farka borzolva, fülei lapítva szemei kikerekedve és a combomra ugrott és vonyított és morgott! Átmentem a másik szobába jött utánam és támadott továbbra is!!Mint amikor a kanmacskák viaskodnak!!! Bezártuk gyorsan fürdőszobába, de kész ideg volt! Hát még én! Alig nyugodott le! Meg se mertem szólalni, azóta nagyon félek tőle! Pedig ma már hízeleg mintha mise tört volna! Ez mitől lehet???
2010. nov. 9. 14:52
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

Rád támathat.Valószínűleg csak ijesztgetni próbál,érzi hogy tartazs tőle és ki is használja.Ha legközelebb ezt csinálja határozottan fogd meg és ragd arrébb majdmondd neki NEM!

Ez hatásos módszer szokott lenni :).

2010. nov. 9. 14:54
 2/16 anonim ***** válasza:
rám szokott, ha olyanja van, nekifutásból ugrik és harap. pont lesz.rja ha azt mondom hogy nem. :)
2010. nov. 9. 15:05
 3/16 anonim ***** válasza:

De akkor csak játszik vled :D

Az nem támadás :P

hA ^vonyít^,borzól és lecsapja a füleit na az fenyegetés :D

Anyám macskája is szokta ezt csinálni nekem -.-

Aztán csodálkozik,hogy nem kap egy órával előbb vacsorát mikor Íő olyan kedves és aranyos kiscica O.o

2010. nov. 9. 15:07
 4/16 anonim ***** válasza:
a hangos szóváltást a mieink sem bírják. nem is veszekszünk, csak hangosabban ad elő valamit a férjem,a cicák már megeknek-nyekegnek és szaladgálnak. jobbanmondva iparkodnak kifele.
2010. nov. 9. 15:10
 5/16 Réka2001 ***** válasza:
Szerintem rád támad-hat mert egyszer engem is megkarmolt a saját macskám mert véletlen rá léptem a farkára:)
2010. nov. 9. 15:11
 6/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat....Igen játszásból is szokott támadni de az teljesen más, nagyon tud harapni karmolni ilyenkor:-) de azt játékból csinálja nem ad ki hangokat, de megnyugszik utána és haverkodik, tudja hol a határ ha rászólok elsunyít és elfekszik mint egy szfinsz szobor!:) De most szó szerint ellenségnek nézett és ugrott rám mint egy őrült megvadult állat! pedig nem szoktam bántani sem, ha fölmegy akár az asztalra hanem fogom és lerakom. Lehet hogy a gyerekemet védte? mert hozzá szaladtam be a fürdőszobába? Kutyáknál is van ilyen.
2010. nov. 9. 16:29
 7/16 anonim ***** válasza:

Biztos hogy nem bántotta senki a cicát? Férjed vagy gyerekek? Mert az is okozhat ilyen viselkedést. Nem feltétlenül a bántalmazón csattan az ostor.

Amúgy lehet hogy tényleg gyengének tart, azért mer ilyet csinálni. Szüleim cicája is rendszeresen megüt, mert tudja hogy megteheti...Anyám az első próbálkozásánál végigpüfölte a lakáson egy összetekert újsággal, vele nem is csinálja:) Mindenesdetre azt nem ajánlom hogy kergesd meg, inkább tényleg ilyenkor kapd el a grabancánál, egy picit rázd meg és hangosan szólj rá hogy NEM! A lényeg hogy lássa hogy nem félsz tőle. Az teljesen más tészta ha fájdalmukban támadnak, mert pl rálépaz ember a farkukra, vagy mondjuk gyereket megkarmolják mert lefogja és nem hagyja elmenni, ez csak védekezés és természetes. De itt nem erről van szó.

2010. nov. 9. 18:23
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem mutattátok meg annak a macskának a helyét a ranglétrán még kiskorában. A "jajj sosem ütnék meg egy macskát" mimóza hozzáállás terméke. Holott a macskának a legtermészetesebb dolog, hogy a helyét a ranglétrán fizikai erőszak mutatja meg. Ha idősebb macska, akkor mostmár lehet, hogy késő is: kialakult a jelleme, és ha komolyan fegyelmeznéd, inkább távozni próbálna, mint lejjebb lépni.

A mi macskánk a 3. helyre lett pozicionálva, még kiskorában, holtversenyben a fiammal, aki elmulasztotta megszerezni nála a tekintélyt. Ennek megfelelően sosem jut eszébe komolyan, kieresztett karommal támadni azokat, akik felette állnak (én, és a nejem), még önvédelemből se, ellenben a fiammal játék közben is néha durváskodik.

Kicsit hasonló dolog nálunk is előfordult, mint nálatok: a nejem verekedőset játszott a fiammal, amit a macska komolyan vett, és beszállt a fiam oldalán: először egy jelképeset harapott a nejem karjába, majd észbekapva megpróbálta a fiamat elráncigálni a "félelmetes szörnyeteg" karmai közül. Elég röhejes volt, ahogy a 2 kilós macska megpróbál egy 40 kilós gyereket a karját átkulcsolva elráncigálni. Hogy ez se jött be, jött a C terv: bedugta a fejét a fiam szájába: legalább ne ordítson, amikor ölik :) Ez hatott :)

2010. nov. 10. 05:28
 9/16 anonim ***** válasza:
Ja, jut eszembe: szokott az a macska hozzád dörgölődni, vagy csak passzívan hagyja, hogy simogasd? Valahol azt olvastam, hogy a macska ahhoz dörgölőzik elsősorban, akit a ranglétrán maga felett állónak tekint. És valóban: nálunk a (szerinte) vele azonos pozícióban lévő fiamhoz sosem dörgölőzik.
2010. nov. 10. 05:35
 10/16 anonim ***** válasza:

Az enyém is néha rámtámad ha veszekszem valakivel, múltkor a combomra ugrott hátulról kieresztett karmokkal, tiszta seb lettem...

Szerintem a cicusok nem szeretik a feszültséget a levegőben, nyugodt lények. Olyanok mint a kisgyerekek, nem értik hogy miről megy a vita, de érzik hogy nem jó.

Mondjuk azt nem tudom miért pont a gazdájára támad, honnan veszi hogy nem nekem volt igazam? XD

2010. nov. 10. 08:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!