Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Rám támadhat a saját macskám?

Rám támadhat a saját macskám?

Figyelt kérdés
Gyerek koromban is mindig sok cica vett körül.Mindig nagyon szerettem őket. A mostani is egy nagyon aranyos,másfél éves lány, hízelgős barátságos, és még okos is büdös disznó! :-)! De tegnap Rám támadott! Már máskor is észrevettem, hogy ha hangosbban, erőteljesen szólók valamelyik gyerkőcömnek a macsesz rohan hozzám és "mekeg, nyávog " egyet, ..nem szereti ha hangosan szólok..gondoltam én. Tegnap a fiam feldöntötte a fűrdőszobában a kosarat. Meg ilyedtem azt hittem a mosdó esett le. Beszóltam hangosan, hogy mi volt az! A macska rohant utánam farka borzolva, fülei lapítva szemei kikerekedve és a combomra ugrott és vonyított és morgott! Átmentem a másik szobába jött utánam és támadott továbbra is!!Mint amikor a kanmacskák viaskodnak!!! Bezártuk gyorsan fürdőszobába, de kész ideg volt! Hát még én! Alig nyugodott le! Meg se mertem szólalni, azóta nagyon félek tőle! Pedig ma már hízeleg mintha mise tört volna! Ez mitől lehet???
2010. nov. 9. 14:52
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Azért nehogy már mimóza legyen az aki nem veri meg a macskáját. Ennél már kicsitt előrrébb tartunk az állatok viselkedésének tanulmányozásában...Nem kell ahoz megütni egy állatot, hogy úgymond "felé kerülj a rangsorban" Hozzáteszem, a macskák magányos ragadozók, és bár náluk is léteznek ún. domináns egyedek, konkrét szoros hiearchiai rendszert nem tartanak fent úgy mnit a kutyák, ezért sose leszel te a "főnök". A macskák filozófiája szerint "üss vagy menekülj" tehát szerintem inkább rombolni lehet az agresszióval a cicával való kapcsolatot. Én sose ütöttem meg egyetlen cicámat sem, mégis tudják hol a helyük és nem támadtak rám soha, sőt, dörgölőznek is hozzám rendesen (bár ez nem igazán az alárendelődés jele, a dolog magyarázata az hogy a szájuk sarkában, a farkuk tövénél, és az oldalukon a saját egyedi illatanyagaikat tartalmazó mirigyek találhatók, és így jelölnek meg minket hogy "az ő tulajdonuk vagyunk")

Fegyelmezési lehetőségek:

Ahogy már előttem írták, súlyos esetben egy kis grabanc-rángatás, virágspriccelő, tapsolás, rákiáltás, és ha már rá kell csapni a cicára, akkor azt valamilyen ronggyal/ ruhadarabbal (amiben nincsenek fém részek, pl zipzár, ami sérülést okozhat), vagy összetekert újságpapírral.

2010. nov. 10. 11:09
 12/16 anonim ***** válasza:

"és így jelölnek meg minket hogy "az ő tulajdonuk vagyunk""

Tévedés. Római kóbormacskák kolóniáit vizsgáló tudósok kimutatták, hogy nem minden macska minden macskához, hanem minden macska néhány domináns csapattaghoz dörgölőzik.

Itt tehát egy kissé elmaradtál a legújabb ismeretek elsajátításával.

Az anyamacska viszont odacsap a kölykének. Persze, nyilván az anyamacska nem olvassa a szakfolyóiratokat, csak a gyakorlatot ismeri...

2010. nov. 10. 18:50
 13/16 anonim ***** válasza:
Az anyamacska csak az elválasztási időszak alatt csap oda a kölykének, aminek oka van.
2010. nov. 10. 18:59
 14/16 anonim ***** válasza:

Ugyan már, hogy lehetne az erőszaknak bármiféle igazolása?

Hiszen máshogy is megoldhatná: ráfújással, pozitív megerősítéssel, nemde? Vagy ez mindenhol az állatvilágban máshogy megy? És nemde oka van annak, ha évmilliós evolúció után máshogy megy?

2010. nov. 10. 21:43
 15/16 anonim ***** válasza:
Nekem egyszer a fejemre ugrott az egyik cicám. Persze csak játékból..
2010. nov. 11. 18:58
 16/16 anonim válasza:

Velem még nem csinálták a cicáim.

Nekem nagyon rosszul esne..

2010. nov. 13. 18:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!