Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Mit ajánlotok, hogy kezdjek...

Mit ajánlotok, hogy kezdjek neki a tavasszal? (nem rövid)

Figyelt kérdés

Nos, van egy szívem lova, mint mindenkinek. De az én választottam nem egy egyszerű bújós ló, aki tökéletes nevelésben részesült. Szegény nagyon el lett hanyagolva és rossz idomítást kapott. Az évek során csak romlott hiszen nem kapott sem komoly lovast, sem komoly idomítást. A ló egy kupec ló, aki minden rossz génekkel lett megáldva. Egyik kifejezett hibája a feltűnően rövid nyak. Sokak szerint ez okozza azt, hogy nem tud normálisan támaszkodni, hiszen nem tud ráhajolni a zablára rövid nyaka miatt. A másik, hogy az évek során összeszedett tapasztalat miatt, érzéketlen mind a zablára, mind pedig a csizmára. A pálcázással sem lesz jobba helyzet hiszen nem nagyon izgatja a pálca se. A másik rossz tulajdonsága az, hogy nagyon visszatartó. Ha hajtom, még jobban visszatart. Mondjuk ez az ősz folyamán javult, de a tél alatt nem volt lehetőség a lovaglásra, így egy kis visszaesésre számítok. Én azt hiszem el tudom nála érni amit csak kell, de mivel a nyáron ugratásra is sor fog kerülni amit eddig szintén nem csinált, valahogy vissza kéne adni a menőkedvét, és azt hogy érzékelje mind a zablát, mind pedig a csizmát.

Jöhetnek az ötletek. Minden jellegű segítséget szívesen fogadok. :)

Még egy kérdés: Korábban említettem, a rövid nyakat. Tényleg előfordulhat, hogy emiatt nem tud támaszkodni, hogy a rövid nyaka zavarná??

2012. febr. 29. 21:16
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Amit Gabka írt azt kell pontosan csinálni vele!

A rövid nyak okozhat támaszkodási problémákat, még az szokott lenni a ráadás ha a nyakillesztése is alacsony, akkor aztán elég nehéz támaszkodtatni.Sajnos a nyak rövidsége egy küllemi hiba ezen változtatni úgysem lehet , de a többi problémán simán lehet úgy ahogy Gabka azt leírta már neked.

2012. márc. 1. 14:41
 12/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen Gabka! :) Nem tudom, mert mivel még csak 17 vagyok és 18 éves kortól lehet kijárni egyedül terepre, így nincs lehetőségem egyedül terepezni, viszont kimehetek a lovarda mellé ami nem nyújt olyan nagy lehetőségeket, de menőkedve már a lovardának a kerítésétől fél méterre előjön így nem lesz nehéz dolgom! :) A zablája, egyszerű gumis csikózabla! Szerintem ez tökéletes! :) Ez a rudas dolog jó ötlet! :)
2012. márc. 1. 18:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!