Hogy tanítsam meg az integetést?
Gondolom kutyának, nem? :)
Kell tudnia a pacsit. Ha ez megvan, akkor a kezedet, amibe a mancsát szokta belerakni, fel-föl mozgatod, miközben mondod a parancsot. Remélem tudtam segíteni ;)
Nem! Lónak! Lovak témába írtam tehát, lónak akarom tanítani.
A kutyám már tud integetni! ;)
Az biztos jól fog kinézni ha együtt integetnek majd. :)
Videóra igényt tartunk.
Csak előbb meg kéne tanítani! Tippek?? :)
Hát kb! :D
A pálcával addig birizgálod a lábát, amíg meg nem emeli. Nem erőszakosan, csak úgy finoman "zavarod" neki, meglegyintgeted, húzogatod rajta.
Ha megemelte, akkor egyből simogatás, dicséret, hogy tudja, igen, ez az, amit kérsz tőle. Utána újból. Újból. Újból. Addig, amíg véglegesen nem tudatosul benne, hogy azt szeretnéd, a felemelné a lábát. A 1db ilyen "előre kapálást" már gond nélkül elvégez, akkor jöhet a láb levegőben töltött idejének a növelése, mielőtt letenné a lábát, már újra birizgálod.
A tanulási folyamatban végig használhatsz a pálcán kívül más "jelzési módszert" is, pl. feltarthatod a kezed, így később pálca nélkül is meg fogja csinálni, ha messzebb állsz tőle, akkor is, mert megjegyezte, hogy a kézfeltartás azt jelenti, hogy neki integetni kell. :) Sok sikert
Köszönöm! :)
sokan? De hát a téma adott. Bár néha nekem is keveri a dolgokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!