Hogyan tanítsam meg neki? (lovas)
Ugye ez a kérdés vicc akar lenni? Mi az, hogy te rutinból tudsz vágtázni??? Elmagyarázni nem tudod, akkor annyi a tudásod, hogy valahogyan rajtamaradsz a ló hátán.
Hagyjátok abba, mielőtt komolyabb baj lesz ( és tuti lesz, csak idő kérdése)!
Ha már a többiek nem válaszolnak... Mivel nem tudják, hogy nem mindenkinek van pénze lovagolni járni, és hogy ésszel igenis működhet ez a dolog.
Nem tudom, hogy barátnőd mennyire tud lovagolni. De a vágtát mindenképpen futószáron csináljátok, és NE adj neki szárat! Bármi van, abba fog kapaszkodni, már ha megijed, vagy ilyesmi, és abból tényleg gond lenne.
Szerintem, ha van, akkor voltizs hevederrel vagy patraccal, szár nélkül, futószáron. Ha nincs, akkor persze nyeregben. Bár én azt is tanácsolnám, hogy próbálja meg először vadász vágtában, mert az ugye egyszerű. Akkor érzi, megtapasztalja, hogy milyen is a vágta maga. Utána lehet beleülni megtanulni. Szerintem.
Gabka, én is jártam ismerősömhöz lovagolni, és voltak dolgok, amiket nem tudott elmagyarázni. Mert ő csinálja. Neki ez így jön. És nem gondolkozik, hanem csinálja. Tehát rutinból csinálja. Nem végiggondolja, hogy milyét hova tegye, hanem csak megy.
Nekem anno ezért nem tudták, hogy miért nem tudom érdemben lassítani a lovat. Mert ő csinálta ösztönből, vagy rutinból, ahogy tetszik, de én nem, mert nem tudtam hogy kell.
Tehát nem kell rászállni a kérdező, én értem, mire gondol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!