Hogyan tanítsam meg neki? (lovas)
Figyelt kérdés
Jár hozzám a barátnőm lovagolni és megkért hogy tanítsam meg vágtázni! Hát elég rosszul megy neki és nem tudom hogy elmagyarázni neki mit kell csinálni vágta közben. Én rutinból tudok vágtázni! Ötleteket várok esetleg hogy hogy kezdjem el vele? nyeregben? fogja a szárat? esetleg előtte ügetésben mit gyakoroljon? Vagy milyen gyakorlatokat végezzen?2012. jan. 11. 18:25
11/15 anonim válasza:
Nem kéne így beszélni, tényleg jobb lenne a barátnődnek is, meg a lovadnak is, ha oktató tanítaná.
Attól még h te rutinból tudsz, elvileg el kéne h tudd magyarázni.
Futószáron, nagy körön vágzáztasd, előtte tanügessen sokat, laza csípővel.
A csípője vágta közben is legyen laza, engedje hogy a ló mozgassa.
Esetleg mutasd meg neki te is hogy hogy kell.
Ja, és voltizshevederrel, és mindenképpen szár nélkül.
12/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm kedves utolsó! :D
2012. jan. 11. 20:23
13/15 anonim válasza:
Megbeszélhetitek, hogy nektek hogy könnyebb, vagy hogy csináljátok, tapasztalatot cserélhettek. Tanítani nem ajánlatos, mert irtó nagy felelősség, és ha valami baj van, akkor egyből te leszel a bűnös, hiába barátnőd csinálta amit csinált. Szóval szerintem ne csinálj magadnak problémát. Beszéljétek át, de oktatni szerintem inkább ne oktasd! Tudom mennyire rossz másokat lekoptatni, meg mennyire nehéz, főleg, ha még erőszakoskodnak is, és te nem szeretnéd őket megbántani, mert nálam is ez van, de hidd el, túl nagy árat lehet fizetni egyetlen egy rossz pillanatért.
14/15 pacni válasza:
Szerintem is az lenne a legjobb ha oktató tanyítaná a barátnődet, főleg ha még te se tudod elmagyarázni hogy kell vágtázni. Hqa mindenképp te akarod tanítani akkor a legjobb ha könnyített vágtával kezditek, az a legkönnyebben megtanulható és a legstabilabb. A barátnődnek mond h csináljon sok könnyítést ügetésben- ettől a vádlija rugalmasssá válok, a sarka pedig (ha jól tartja) rendesen lent marad mert ránehezedik a súj. Ha ezzel megvagytok mond neki h forgassa belsőállításra a lovat, azaz a hátsó lábát csúsztassa hátra a heveder mögé, az első pedig maradjon a hevederen, a külső szárat tartsa feszesen h arra támaszkodjon a ló, és legcélszerübben az egyik sarokból a belső lábbal ugrassa be, persze ez az egész akkor fog csak működni ha alapból helyes lábon ügyet a barátnőd. A biztonság kedvéért maradj a barátnőd és a ló mellett, h ha bármi baj lenne segíteni tudj. De elöte tényleg sokat gyakoroljatok könnyítést, h meglazuljon a vádlija. Persze azt nem írtad le h milyen sinten tud a barátnőd lovagolni és ez a módszer csak akkor fog működni ha már rég egyedül tud menni a lóval, ha még nem akkor semmiképp ne tanítsd még me vágtázni.
15/15 pacni válasza:
Az előző válaszomhoz kapcsolódva ég annyi (nem olvastam el az előző válaszokat szo kiegészítem magam), h mindenképp nyeregben tanítsd meg vágtázni, de mivel még nem megy önállóan a lovaglás neki ezért a ló és a barátnőd érdekében is előbb tanítsd meg a barátnődet egyedül lovagolni!! Legyen annyi tapasztalata, h annyit tudjon h kell irányítani egyedül a lovat! Ha futószáron tanítod meg vágtázni akkor 1- a barátnődnek sincs még elég tapasztalata, hogyha (pl) kiesik as kengyelből a lába mit is csináljon és h állítsa meg a lovat (főleg ha nincs szár a kezében) "2- a futószárazáshoz körben kell h menjen a ló és abban a kicsike körben nem a legegészségesebb a lónak menni, ezért mindenképpen tanítsd meg egyedül menni a barátnődet mielött vágtázni tanítod!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!