Ágaskodni hogy tanítsam meg?
Tartom a többiek véleményét. Egy 5 hónapos csikó olyan mint egy óvodás, mindent játéknak vesz. Ha megtanítod ágaskodni, akkor a másfél-két éves serdülőkorában majd szenvedhetsz vele, meg teheted rá az ágaskodót, mert állandóan fel fog állni. Bármennyire jófejű a csikó így 5 hónaposan, később időlegesen megzizzennek, próbálgatják az erejüket, makacskodnak és rosszalkodnak. Csak ugye nem mindegy, hogy míg egy 5 hónapos csikesz maximum kirántja a kezedből a vezetőszárat, ha feláll, egy másfél-két éves kaszál egyet a lábacskájával - mert játszik, és mert hű milyen érdekes, így nagyobb mint te, és nekik ez baromira tetszik, mert kajlák - és szépen fejbekoccant, vagy eltöri a kezed. Mindezt nem azért mert ő ártani akar bárkinek is, csak pusztán, mert 5 hónapos korában tanítottál neki egy trükköt, és ő azt nagyon szívesen használja fel rosszaságokra.
Egy 5 hónapos csikónak annyi a dolga, hogy legelésszen az anyjával békésen és kész. Elismerendő, ha ennyi idősen már jön vezetőszáron, és meg tud állni ha kikötik, plusz hagyja, hogy pucolgassák. Ennyi. Nem kell ennyi idősen trükközni vele, mert nem tudja megkülönböztetni a munkát a játéktól, és még jó ideig ez így is marad.
Ha majd megy nyereg alatt normálisan, lehet már vele idomítani, és mindezt nyugodtan tűri, nem stresszes, akkor el lehet kezdeni trükközni meg ágaskodni vele.
Mondjuk őszintén szólva én nem vagyok híve ennek az ágaskodósdinak, mert ha később kicsit is rafinálttá válik, akkor ezt lovaglásnál is beveti, és az baromi kellemetlen. Ha pedig lovas alatt ezt megcsinálja, akkor ha helyre van igazítva, totál összezavarodik.
Oké, én nem szólok bele, mert igazából mindenki úgy b@ssz@ el a saját lovát ahogy akarja, pusztán elmondtam a véleményemet erről a témáról.
egyébként youtubera beírod angolul és kiadja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!