Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Miért csinálta ezt?

Miért csinálta ezt?

Figyelt kérdés
A "lovam" nem utál, ez biztos. Ma reggel kimentem és ugye az eső miatt nem tudtam sok mindent csinálni, úgyhogy csak odamentem a boxához és elkezdtem simogatni. A ló egyébként se egy kedves teremtés ez annak is betudható, hogy nem lovagolja senki csak én, de én csak hétvégén tudok hozzá lemenni. Szóval simogattam és elkezdte rugdallni a boxajtót a mellső lábaival, és belecsípett a hasamba ( félig meddig sunyított.) Majd kapott tőlem egy pofont azonnal, és onnantól már nem volt kedves velem, állandóan megpróbált megharapni de ilyen ingázás lett belőle, a karom fele és gyorsan hátra. Majd elkezdte himbálni a fejét, nem jut most eszembe a neve, csak az hogy jobbra balra nagyon hevesen kezdte himbálni a fajét és mindig megpróbált megharapni. Tiszta ideg lett és meg megsimogattam még egyszer és eljöttem mert nagyon felidegesítette magát. Amikor eljöttem még utánam akart csípni, de végig követte a fejével amég eltűntem, akkor nem sunyított. Van egy tippem hogy miért csinálta de szeretném tudni a ti véleményeteket.
2011. dec. 17. 12:33
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Szerintem Gabka arra célzott, hogy ki lehet rakni csak úgy a karámba.
2011. dec. 17. 16:07
 12/17 anonim ***** válasza:
Azért csak van abban a lovardában egy magasabban fekvő terület, ahol nincs bokáig érő sár. A ló pont azt akarja ami jó neki, meg amire született. Az meg nem a boxban ácsorgás. Meg lehet oldani a mozgatást csak akarni kell.
2011. dec. 17. 16:08
 13/17 A kérdező kommentje:

Nincs! Minden bokáig víz. A karámja ahol szokott lenni az éppen lentebb van mint az eredeti talaj. Jóval lentebb, egy ilyen nagyobb gödörszerűség. A több karám meg vízszintbe van. Ahogy kihoznám a lovat a fedél alól, rögtön vízba lépne és ezzel együtt sárba is. Az összes ló a boxában van, mert az az egyetlen sármentes száraz rész. A terepre kimenetel is nagyon veszélyes lenne, mert a lovarda a gát mellett van és az út magasabban van mint a lovarda így nem tudunk a sáron felkapaszkodni. A lovardának két száraz pontja van. A nyergelő és a boxok.

Ez már mindegy. Remélem holnap már szikkad és ez este nem fog esni, talán akkor holnap kitudunk lovagolni. Persze értem én hogy Gabka mit mondott. Azt hogy nem tudja elképzelni hogy nincs egy olyan hely ahol ne lehetne lovagolni. Hát akkor üzenem hogy nincs.

2011. dec. 17. 16:43
 14/17 anonim ***** válasza:
91%
Kedves nagyokos, aki nekem válaszolt: nálunk sincs fedeles, sose volt. De ha nekem azt állítja valaki, hogy esőben nem lehet kimenni sétálni, ügetgetni valahová, annak nemes egyszerűséggel azt mondom, hogy hazudik. Lehet, hogy nem lesz boldog a ló, hogy nem vágtázhat, de alaposan lesétáltatni bármilyen körülményben lehet! Nem hiszem, hogy sok helyen van nálunk sarasabb terület, a hajta-mocsár mellett vagyunk, bocsika.... Ha valaki tudja, milyen a térdig érő sár, hát én tudom. Azt meg egyszerűen nem hiszem el, hogy egy egész lovardában sehol nincs egy futószáraskörnyi szárazabb terület, vagy a lovarda körül nincs sétára alkalmas rész, ez nemes egyszerűséggel kizárt. Ilyen alapon a lovak esetleg októbertől áprilisig benn állnak, mert sok a csapadék? Na ne nevettessetek már...
2011. dec. 17. 16:44
 15/17 A kérdező kommentje:
Hát Gabka ezt én se tudom hogy van, de most te nem tudod elképzelni hogy itt mi van. Az e hely ami a leggyorsabban szárad az a belső karám amire a boxok néznek. A külső karámok ilyen mélyedések leszámítva egyet a pálya végébe. A pályán állt a víz, nem láttam a földet. És mondom kizárt dolog hogy abból a lovardából épen kijuss. Persze lehet hogy egy másik kijáraton kivergődtünk volna de mivel nem vagyok 18 ezért egyedül nem mehetek terepre oktatóm meg "dehogy fog ilyen időben lovagolni "normális vagyok?". Ezért hazamentem, de holnap ismét megpróbálom!
2011. dec. 17. 16:56
 16/17 anonim ***** válasza:
hát igen ebben igaza van az utolsónak :/ nincs egy szabad terület se ami nem vizes ?! azért lehet h saras de meg lehetne ott sétáltatni nálunk is saras mindenhol de akk max . kiviszem és a betonon megjáratom egy kicsit . Mondjuk nálunk van fedett ebből a szempontból jó :) de van mikor nagyon tele van akkor sétálgatok vele a sárban vagy a feljáron ... szal szentem meg lehet oldani majd kérdezd meg h mit lehetne tenni . Én se szeretnék állnia boxban egész nap
2011. dec. 17. 16:59
 17/17 A kérdező kommentje:
Hát az a baj hogy nem biztos hogy feltudunk kapaszkodni a betonra. Holnap viszont mindenképp muszáj lovagolnom, úgy érzem!
2011. dec. 17. 17:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!