Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Miért csinálta ezt a ló 1,5...

Miért csinálta ezt a ló 1,5 óráig?

Figyelt kérdés

Lementünk a pályára és mindenkinek külön-külön kellett VOLNA gyakorolni. De a ló amin ültem egyszerűen nem arra ment amerre én akartam, hanem a többi ló után.

Pl mentem egyenesen és el akartam kanyarodni balra. A jobb csizmámat hátra tettem, kicsit húztam a szárat balra, de nem érdekelte. Akkor erősebben húztam balra a szárat, ezzel azt értem el, hogy a fejét balra húztam a teste ugyan úgy egyenesen ment.

Direkt csinálta? Mit csináljak ez ellen?

2011. júl. 13. 21:46
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
És ezzel sokszor útjában voltam a többi lovasnak. Nem győztem bocsánatot kérni a bénáskodásomért :(
2011. júl. 13. 21:47
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
A paci bizonyára megszokta a csoportban való gyakorlást...:) Előfordul ilyesmi. Az én lovam is csak a fejét fordította, elég makacs természetű volt. Ilyenkor én erőteljesebb, rövidebb segítségeket adtam neki, ha ez se használ akkor kicsit oda-odacsíptem az ellenkező oldali lapockájára. Egy-két eset után abba hagyta a makrancoskodást. Nem biztos hogy célra vezet ha erősebben és sokáig húzod a szárat. Inkább röviden és erőteljesebben.
2011. júl. 13. 22:04
 3/11 anonim ***** válasza:

Habár én nem iskolalovon lovagolok, de velünk is előfordult a sodródás.

Nem tudom, hogy van-e rá lehetőség, vagy volt-e a lovon, de segíthet egy kikötőszár is. Néha felraktam én is pár alkalomra és sokat javult. Egyébként anélkül szoktam lovagolni és nagyon határozottan kell csizmával és derékkal is irányítani, önmagában a szárhúzás az kevés.

Nem hiszem, hogy a te hibád volt, gondolom még kezdő vagy, és sokszor nem egyszerű az ilyen makacs iskolalovakkal. Az is jót tenne, ha egyéni oktatást kérnél pár alkalommal és akkor csak a ló irányítására kell koncentrálni, könnyebben ráéreznél.

2011. júl. 14. 08:46
 4/11 anonim ***** válasza:
Ez a baj az iskola lovakkal, főleg az ilyen "önjáró" típusúakkal. Annyira megszokta már, hogy a többi után kell mennie, hogy nem is érdekli mit csinál a lovas a hátán. Nem tudsz vele külön pályára menni? Határozottan rakd oda a csizmát, esetleg mutasd meg neki a pálcát, szólj rá. Mások alatt is csinálja?
2011. júl. 14. 15:22
 5/11 A kérdező kommentje:

Igen, mások alatt is csinálja. Az oktató azt mondta, hogy hajtsam előre, a szárat pedig adjam neki akár merre is akar menni. Csak a többiek mentek az akadályra, vágtáztak, így nem tudtam mindig elengedni.

Nagyon kellemetlenül éreztem magam miatta, hogy ennyire "hülyét csinál" belőlem...:(

2011. júl. 14. 16:30
 6/11 anonim ***** válasza:
Nincs egy másik karám vagy olyan terület ahol tudnál menni? Esetleg másik ló? Szegény párának kéne 1-2 hónap nyugi, csak 1 jó lovasnak kéne dolgoznia vele, hogy helyre tegye az agyát.
2011. júl. 14. 17:15
 7/11 A kérdező kommentje:
Nincs másik karám :( De azt hiszem megmondom az oktatónak, hogy inkább lépésben szeretném gyakorolni az irányítását a lónak, mert ha az nem megy, akkor ügetésben még jobban nem tudok majd bánni vele.
2011. júl. 14. 17:21
 8/11 A kérdező kommentje:
Ma nem rá ültem volna, de ez annyira elvette a kedvemet, hogy ma inkább nem megyek fel.
2011. júl. 14. 17:21
 9/11 Diamond's master ***** válasza:
Nincs semmi gond, teljesen normális, többnyire az iskolalovak 'sodródnak az árral'. Nem mondhatnánk, hogy DIREKT csinálta, inkább azt, hogy a szokás hatalma tette ezt vele. Egyszerűen belső állításban volt a feje, mivel erősen húztad a szárat, viszont nem volt hajlandó beljebb menni! Ilyenkor mindkétt szárral próbáld betolni, erősebb csizma, vagy ha így sem sikerül, vedd külső kézbe a pálcát, és csapj rá egyet!
2011. júl. 14. 17:47
 10/11 anonim ***** válasza:
Ha pl balra kanyarodsz, akkor a bal szárat húzod, viszont a jobbat ne dobd el, mert azért megy a vállán, azaz a feje balra áll, de ő jobbra halad.
2011. júl. 17. 21:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!