Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Milyen lesz az első lovaglóóra...

Milyen lesz az első lovaglóóra? (:

Figyelt kérdés

Bocsi, lehet hogy értelmetlenségeket fogok írni, de felvagyok pörögve az örömtől.... :DD anyukám megengedte hogy lovagoljak!! Van sportcipőm...xd az mindenkinek van, na mindegy, mindenki azt mondja először jó az is. nekem nincs is lovaglócipőm úgy hogy abba megyek. :) Aztán van egy lovaglónadrágom, amit nővéremtől örökölte...összvisz 3-szor használta, bár elég...nyomin néz ki. :DD de végül is nem a kinézet számít. van lábszárvédőm, meg kesztyűm (ponyclub :D) . Ezeket mind felvegyem? Mármint a kesztyűt is, vagy azt nem muszály? Mert azért annyira nem kényelmes.. :DD Meg az is érdekelne, hogy úgy van az óra, hogy többen, osztályban lovaglunk, vagy egyedül? Ügetni már tudok ^^ táborban tanultam meg egy éve kb.

Az utlsó az lenne, hogy .. anyukám mindig azt mondja hogy majd elmegyünk..egyszer nekem kell tanulni, egyszer ő nem ér rá... egyszer meg üres kifogásokkal áll elő... :( kezdjek erőszakosabb lenni?? :DD

2011. nov. 22. 17:05
1 2 3 4
 11/40 anonim válasza:
1. vál. megint javítva Favorit Lovarda xd
2011. nov. 22. 18:00
 12/40 A kérdező kommentje:
Jó neked, én nem tudom mikor mehetek, de már nagyon várom :)) Én a Nimród Lovasegyesülethez fogok :D mindenki aki odajár azt mondja nagyon szuper...akkor biztos az :D
2011. nov. 22. 18:05
 13/40 anonim válasza:
:) madjírj milyen volt ha mész!:DD ^^
2011. nov. 22. 18:11
 14/40 A kérdező kommentje:
Jó!! de te is!! :DDD
2011. nov. 22. 18:11
 15/40 anonim válasza:
rendben.^^ már anniyra készülök.:D rrégebben fél óra lovaglástól olyan izomlázam lett hogy nem bírtam járni Oo
2011. nov. 22. 18:14
 16/40 A kérdező kommentje:
Hát én egy órásra fogok járni...kikell használni az időt. :))) én is készülök, pedig az sem biztos hogy ezen a héten kijutok oda....már harmadjára próbálom fl a nadrágot az edzőcipőt, és a lábszárvédőt .. most kesztyűben írok... xD
2011. nov. 22. 18:26
 17/40 anonim ***** válasza:
Te vagy, aki kérdezte a lovardákat, meg a weboldalt?:D Mikor mész? Egyébként jó a sportcipő is elsőre szerintem, azt majd az edző eldönti, hogy hogy lovagolsz, valószínűleg futószáron kezded, de nem biztos. Viszont ha van valami csizmaféleséged, valami gagyi, aminek van egy kis sarka, nyilván nem tűsarok, meg ilyenek, hanem ami hasonlít lovaglócipőre, akkor az jobb, de elsőre a sportcipő is jó, nem valószínű, hogy leesel az első órán, és a ló elvontat Kenyába.
2011. nov. 22. 18:51
 18/40 anonim ***** válasza:

Nyugodtan menj edzőcipőbe, én is úgy kezdtem, sőt, az edző is legtöbbször abba van. Első alkalomra nem kell sok minden, sztem még kesztyű se. Első alkalommal általában "felmérnek", hiszen vaktában nem lehet senkit felültetni egy lóra. Én például első normális alkalommal (mármint amikor rendszeresen kezdtem járni) feladatokat kaptam.

Tedd a kezed a combodra

Játssz repülőset ügetés közbe (szét tett karok kapaszkodás nélkül)

Fordulj meg a nyeregben (malom)

Végül mehettem egy kicsit egyedül is.

Az óra végén közölték, hogy ügetőterepre megyünk legközelebb, osztályba nem is lovagoltam, csak egyszer-kétszer ketten.

Ha már tudsz ügetni valamennyire, akkor biztos hamar lekerülsz a futószárról

Most kezdj el lovagolni, mert a középsuli még húzósabb, mint bioszból a szavannák, Amerika földrajza, a molekulák és az egyenes vonalú egyenletes mozgás :)

2011. nov. 22. 20:37
 19/40 anonim ***** válasza:
Én 4 évig edzőcipőben lovagoltam, és azt mondom hogy a felszerelésed tökéletes :D Azért a kesztyűt nyugodtan vedd fel, mert pucoláskor,kantározáskor elég hideg van. Aztán ha lovaglás közben bemelegszik a kezed leveheted. Sok sikert:D
2011. nov. 22. 22:06
 20/40 anonim ***** válasza:

Én éveken keresztül sportcipőben lovagoltam, és volt hozzá lábszárvédőm, de azt is kb a tizedik óra (alkalom) után vettem. A kesztyű is jól fog jönni, mert már elég hideg van. Nyáron azért jó, mert a szár nem csúszkál a kezedben, és azért is, mert nem jön le a bőröd a kezedről. Télen a hideg ellen is jó. A cipőhöz vegyél fel kettő zoknit, nehogy lefagyjon a tappancsod.

És kobakod van? Az lenne a legfontosabb. Van olyan lovarda, ahol adnak kölcsön, de van, ahol nincs.

Szerintem is először futószáron oktatnak, és majd ahogy látja az oktató, hogy ügyesedsz, úgy rak be osztályba. Az egy óra jó sok lesz először. A Rictofit sportkrém nekem segített.

2011. nov. 23. 07:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!