Első lónak herélt vagy kanca?
Figyelt kérdés
Semmi esetre sem akarok csődört.2011. okt. 14. 06:07
1/5 anonim válasza:
a kancával akkor van baj ha sárlik,a heréltel nincs különösebb probléma ha jó a természete.
2/5 anonim válasza:
Szerintem a kancával sincs baj, HA jól nevelt, jól idomított, és a herélttel is sok baj van, ha fedezés után herélték ki, vagy, ha tele van gonosz kis ötletekkel. Ismertem egy heréltet, akinek egyszerűen nem volt szabad hátat fordítani, mert vagy leharapta a fél válladat, vagy rád farolt és megrúgott. Ha arccal felé voltál, akkor bűbájos volt, szóval mindig hátrálva kellett kimenni a boxából. Lovagolva is aranyos volt, de két lovászt tett tönkre, mire kiderült, hogy ez a dilije, hogy látnia kell az arcodat. Szóval... Nincs okos tanács, csak az, hogy ki kell próbálni, amikor meglátogatjátok, akkor kérjétek meg az eladót, hogy hozza magával a gyerekeit is... A reakcióból megtudod, milyen lovat akarsz megvenni.
3/5 anonim válasza:
Nekem az első lovam,Gengszter csődör volt..és nem volt vele semmi baj..bár utána volt egy kancám..de sokkal kezelhetőbb volt Gengszter mondjuk ott voltam a születésénél..és én neveltem szóval lehet hogy ez miatt :)
4/5 x) válasza:
Az attól függ mikor lett a herélt kiherélve. Ha már 8-10 hónaposan herélték akkor elveszik belőle minden csődörösség, olyan lesz mint egy kanca... ki kell próbálni mielőtt megveszed. Egyébként én kancával kezdtem, saját heréltem még nem volt, csak nagybátyámé. Nevelés kérdése.
5/5 anonim válasza:
Kedves kérdező, ne ez legyen a felfogásod. Nemtől függetlenül nézz pacit, aztán majd a kipróbálás, személyes szemrevételezés alapján eldől, milyen a jószág.
Csak úgy példaként: Volt két csődörünk, bár karámban nem eresztettük őket egybe, pályán, terepen gond nélkül dolgoztak egymás mellett, egy nyerítés, vagy röfögés nem volt, mintha két herélt lett volna. :)
Persze azért ez nem egy mindennapi megszokott eset, de tényleg ne zárd ki egyik nemet se a választásból, mert még érhetnek meglepetések.
Mellesleg sok sikert, legyél boldog a leendő táltossal! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!