Van gerincvédőd? Megbántad, hogy megvetted? Azóta volt, hogy "életet mentett"?
Nincs gerincvédőm, soha nem is volt, sőt, még csak kölcsönbe sem vettem fel lovagláshoz ilyesmit. Nem mondom, hogy felesleges cucc, legalább is annak, aki rendszeresen ugróedzésre vagy terepre jár, pláne ha fiatalabb, menősebb vagy ijedősebb lovat lovagol, de nekem egy nagyon nyugodt, idős lovam van, és hozzá majdnem teljesen felesleges az ilyesmi, arról nem is beszélve, hogy én sem versenyzek, kizárólag hobbi szinten lovagolok. Még kobakot is csak akkor veszek, ha nagyon-nagyon muszáj, mert engem speciel sokkal jobban zavar, ha rajtam van, mint amennyi védelmet adni tud. Akkor már inkább nem veszek fel kobakot, de legalább normálisan látok előre és nem zötyög össze-vissza a fejemen.
De rám ne hallgass, én csinálom rosszul, rendes edző kobak nélkül fel sem teszi ló hátára a tanuló lovasát, terepre meg pláne nem viszi ki, szóval hordj csak szépen nyugodtan kobakot is, meg ha gondolod, akkor gerincvédőt is. Én szeretek veszélyesen élni. :D
Nincs.
És már hallottam olyanról h a gerincvédő esés közben széttört és az állt bele a kiscsaj gerincébe...:SSSS
Nem lehet már eldönteni h mi a jó...:/
Nincs és nem is kell nekem, vagyis nem érzem szükségességét. 10 éve lovazom terepen, néha ugratok, de sose éreztem, hogy szükségem lenne rá. Igaz az utóbbi pár évben lett ilyen felkapott a "teknőcpánél", előtte jóformán csak külföldön hordták, illetve a millitary lovasok.
Nem mondom, hogy nincs értelme, de engem csak akadályozna.
Nincs, mondjuk én kobakot sem hordok. A gerincvédőről nem hallottam még ilyet, hogy az okozott kárt, de a kobakról igen. Felszakította a csaj homlokát. Mondjuk nekem nem ezért nincs.
Biztos van olyan eset, amikor jól jön, vagy jól jött volna, de szerintem ez nem gyakori.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!