Mit gondoltok a tereplovaglásról és arról, hogy vannak, akik életükben ki nem mozdulnak a karámból? Mennyit jártok ki terepre lovagolni? Hányan mentek? Meddig vagytok kinn? Hol jobb, benn a lovardában, vagy kinn? Hogy viselkedik kinn a lovatok?
A lovam heti 5-6 napot dolgozik, ebből általában 1-2 alkalom terep, a többi pedig idomítás. Ha kimegyünk akkor 1-3 órát vagyunk kint, általában 2en vagy 3an megyünk, de sokszor megyek ki egyedül is. Az én lovam is ( mint a legtöbb ló) sokkal élénkebb és menőseb , mint bent a karámban :) Szerintem minden lónak szüksége van arra hogy kiengedhesse a "gőzt". Ahol régen lovagoltam ott havonta 1x mentek a lovak terepre, nem meglepő módon akkor elég "bolondok" voltak, pedig igazából csak örültek, hogy végre nem körbe-körbe kell rohangálniuk. Aki azt mondja, hogy azért nem megy a lovával terepre , mert megsérülhet a ló: 1. terepen is lehet ínvédőt rakni a lóra.
2. Sokkal nagyobb a valószínűsége, hogy a ló ugrás közben sérül meg.
Nyilván terepen sem a sáros , csúszós úton kell elengedni a lovakat, és "ami a csövön kifér" stílusba nyargalászni, de igenis mind a lónak, mind a lovasnak teljesen új és egyedülálló élmény lehet egy kiadós nyargalászás, vagy egy laza sétalovaglás. Ráadásul teljesen új oldaláról ismerhetjük meg a lovunkat. Mellesleg bizalomépítésnek sem utolsó, mert ha egyedül megyünk ki akkor a lovunk ránk van utalva, mi pedig a lovunkra, ezáltal sokkal jobban figyelünk egymás jelzéseire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!