Melyik a jobb? A zab vagy az árpa?
Melyik jobb egy hobbylónak tartott lónak?
Jelenleg bértartásban van. Elvileg 1,5 fánglit kap reggel, és ugyan ennyit este. Kint van a legelőn egész nap, és szénát is kap elvileg.
De nem néz ki jól. Sőt, látszanak a bordái, nem így kéne kinéznie egy tél előtti lónak szerintem.
Emellett hetente 2-szer, 3-szor lovagolom. De inkább a hétvégékre korlátozódva. Rendesen dolgozik, meg minden, de picit szerintem fel van pörögve.
Most zab-ot kap, de ha jobb lenne, akkor inkább átváltanék. (Ha lehet egyáltalán)
Esetleg más takarmányt is tudtok javasolni?
esetleg kukorica, mert az árpát áztatni kell, mert ha megdagad a hasában bekólikázik.
és egy kúra féreghajtó!
Hízásra kukoricát kell adni a lónak, de azzal csak nagyon óvatosan kell bánni, nehogy bekólikázzon. Az én lovaim kukoricát és zabot is kapnak fele fele arányban. 3 fángli reggel, 3 fángli este. Meg ez mellett kapnak lótápot.
Azt azonban hadd tegyem hozzá, hogy ez sok mindentől függ, hogy melyik ló mennyit kap (fajta, munka, stb.).
Íme az én lovacskám:
Köszönöm a válaszokat, akkor ha van rá lehetőség, kipróbálom, amit mondtatok.
Ha még erre válaszolnátok, hogy szerintetek tényleg nem néz ki olyan jól, vagy én tévedek?
Így néz ki most, ezek mai képek:
De nyáron így nézett ki:
(ne azt nézzétek mit csinálunk, itt megy először futószáron)
Köszönöm szépen, vagyok is :)
Csak aggódom, hogy nem jó neki, és éhezik.
# 1/6: az árpát is be kell áztatni, nagyapám lova abba pusztult bele hogy nem áztatta be az árpát, mert sietett máskor mindig megcsinálta most nem, a ló elpusztult :S
és újra kedves kérdező: a búzától is tartsd távol!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!