Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Hetente egy lovaglóóra elég?

Hetente egy lovaglóóra elég?

Figyelt kérdés
Hetente egyszer járok lovagolni.Elég ügyes vagyok már.Még nem vágtattam de én már kész vagyok rá.Ügetésben már csak arra kell figyelnem hogy jobban szorítsam a térdemmel a lovat.
2011. aug. 1. 22:29
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
Szolnokra a Milléri lovastanyára. 2. válaszoló vagyok! 2 éve lovagolok, már csak az ugratás van hátra de már nem sokára, csak ne lenne ekkor a sár. :S Ezért most terepezünk.
2011. aug. 3. 20:56
 22/25 anonim ***** válasza:
Én egy éve lovagolok. 1 hó után lejöttem futószárról ügetni, 2 hóó után mehetett a vágta. Mert stabilan ültem. LOVASTÓL függ hogy mikor mehet a vágta, és hogy futószáron-e.. Futószáron nem könnyű vágtázni, mert a ló ott csak körbe körbe megy. Kevesebb, mint egy év alatt jutottam el a terepig.. Úgy, hogy futószáron csak ügettem..
2011. aug. 4. 14:53
 23/25 anonim ***** válasza:

Senkit sem akarok elkedvetleníteni, de ha futószáron lovagol valaki úgy, ahogy már leírtam feljebb, tehát addig voltizsheveder, amíg nem megy elengedett kézzel az ügetés és vágta, majd nyereg, szintén elengedett kézzel, kengyel nélkül tanügetés, könnyűügetés, illetve vágta, könnyítve is, majd - még mindig futószáron - kézbe a szárakat, segítségek megtanulása, és csak ezután lovarda, akkor két, maximum három hónap alatt el lehet jutni arra a szintre, hogy teljes biztonságban, lónak és lovasnak is élvezhetően mehessen az ember terepre. Edző vagyok, tapasztalatból beszélek.

Viszont ha nem vágtázol, mielőtt egyedül ügetsz, mi a bánatot fogsz csinálni - vagy a nagyokos edződ - ha a ló beugrik vágtába? Hogy fogsz a segítségek korrekt ismerete nélkül boldogulni a lóval a karámban? Húzod-nyúzod jobbra-balra szegényt? Ettől van az a sok elfásult iskolaló. :-(

Visszatérve: akármilyen nyugis a ló, bármikor előfordulhat, hogy valami nemvártat cselekszik, akkor viszont akár csúnya baleset is történhet!

Tragédia, hogy milyen hiányos ismeretekkel és milyen felelőtlenül "oktatnak" sokan...

2011. aug. 4. 15:09
 24/25 A kérdező kommentje:
Szia!Ezt most hogy érted?Az edzőm nagyon jó..előtte mindent megtanít,mielőtt vágtatni kéne..
2011. aug. 4. 22:27
 25/25 anonim ***** válasza:
ne hogy már azt hidjétek hogy 2 év alatt meg lehet tanulni lovagolni!csak az alapokat tanulod meg még a profik 20 30 éves tapasztalattal is tanulnak ujat akkor te mi a fasztol tudnál 2 év után mindent ?
2011. aug. 9. 19:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!