Mennyibe kerül egy kb.1 órás lovaglóóra?
Ez attól is függ, hogy merre lovaznál.
Budapestés környéke többségében drága akár 5000ft is lehet. Bár itt is akadnak jó és olcsó helyek.
Én azt mondanám az átlag úgy 1800-3500ft között van.
én zomnora járokott 2500 ft
1 egész nap kaja nélkül lovaglássalmindennek 4000
1 tábor 1 hétre 15 000 ott van kaja meg minden reggeli hoznak ki aztén Zbá ékhoz meünk fött kaját enni uzsit meg szintén hozzák
A hozzánk legközelebb eső lovarda (megyeszékhelyen) elég drága,mivel díjlovagló négyszöge, ugratópályája, fedeles lovardája és járatógépe is van, ott csak lovaglóbérletet lehet venni, nem lehet egy-egy alkalomért külön fizetni. Egy 7 alkalmas lovaglóbérlet 20.000Ft, egy 14 alkalmas 35.000, egy alkalom 50 perces, de magába foglalja a szerszámozást is, úgyhogy lóháton, aktívan kb. 30 percet töltesz vagyis egy kerek nyeregben töltött órának kettő alkalom számít. Így elosztva kb. 5000Ft-ra jön ki egy teljes óra.
Egy messzebbi lovardában 18.000Ft+ÁFA (tehát kb. 20.000Ft) volt egy 10 alkalmas bérlet 3 évvel ezelőtt (azóta biztos emelték), de ott mindössze egy homokos és egy füves lovaglópálya van,semmi több.
A szomszéd településen van egy lovarda, ahol ha kifizetsz 3000Ft-ot, "kapsz érte egy lovat", és addig lovagolhatod,amíg le nem szállítanak róla, viszont nincs oktatás, azaz magadra vagy utalva, ami nem feltétlenül jó...Iszonyatosan le vannak azok a lovak strapálva és rengeteg amatőr lovas sorozatos korrigálatlan hibáitól kell szenvedniük nap mint nap.
Általánosságban én is azt mondom, hogy olyan 2500-5000Ft között mozog egy óra, helytől felszereltségtől és színvonaltól függően.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!