Milyen az a lovaglóóra, amikor a vágtát tanuljuk?
Nos, kérdésedre a válasz: nálunk a lovagolni tanuló ember csak akkor kap kengyelt, ha már biztonságosan ül mindhárom jármódban, és elengedve üget kengyel nélkül. Így "pillanatragasztós ülése" lesz. Nem sokat esik, aki megtanul kengyel nélkül lovagolni.
Az első vágtára nálunk (lovastól függő) kb az 5-8. órán kerül sor. Kapaszkodhat a kezeivel, futószáron vagyunk, és ügetésből rövid vágtába ugratom neki a lovat. Kb fél kör (3-4 vágtaugrás) után megint ügetés. Ezt ismételgetjük, növelve az időt. Ha jól megy (1-2 óra múlva), akkor egyik, majd másik kezével felváltva kell elengednie a nyerget.
Nagyon fontos, hogy csak hátrafelé szebad dőlni, szinte hagyatt lehet feküdni, és akkor érzi magát stabilabbnak a lovas. (nyugi, túlságosan nem fogsz tudni hátradőlni)
Engem sajna nem tanítottak rendesen, ennek iszom most a levét, nagyon sokat kell még szőrén / kengyel nélkül lovagolnom, hogy helyre rakjuk az ülésemet.
engem az első lovimban úgy akartak a vágtára "tanítani" hogy amikor szóltam h szeretnék vágtázni,azt mondták h jó,maradjak a sorban...
a második helyen úgy hogy kengyel nélkül futószáron,de mind2 kezemmel kapaszkodnom kellett,utána csak egyikkel,aztán már simán ment :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!