Mit kell tennem, hogy ez elmúljon?
Saját tapasztalatomat mondom. Én egy idős bácsinál kezdtem a lovazást 10 éve. Volt egy nagyon neveletlen lova, aki érezte, hogy kezdő és nagyon bizalmatlan, bizonytalan vagyok felé. Ki is hasztálta. Nem egyszer rúgott úgy meg, hogy ott maradt a heg a lábamon.2 év után elkerültem egy lovardába, ahol jól idomított lovak voltak. Vissza mentem a bácsihoz és ugyan ahhoz a lóhoz. Újra lepucoltam és teljesen magabiztosan közeledtem felé. Meg sem fordult a fejében, hogy bántana. A bácsi pedig csak csodálkozott, hogy ezt még neki sem hagyja. (Hátsó paták kaparása)
Tehát: ha félsz, aló kihasználja, megrúg. Tudja, ha ezzel elijeszt, akkor csinálja.
Ha magabiztos vagy, HATÁROZOTT és azt látod magad előtt hogy "márpedig most odamegyek és megsimogatom" akkor nem fog bántani. De ha azt látod a lelki szemeid előtt, hogy emeli a lábát és megrúg, meg is fog rúgni.
ha nagyon félsz tőlük egyedül az is segíthet ha egy barátoddal mész be közéjük és fontos h sok-sok időt tölts velük először is lekell győzni a félelmed utána pedig már határozotttan is betudszmenni közéjük és nem lesz gáz
.. Sok sikert!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!