Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Milyen lovak altal okozott...

Milyen lovak altal okozott balesetekrol tudsz/hallottal esetleg te magad tapasztaltad?

Figyelt kérdés
Gondolok itt elso sorban komolyabb serulesekre, rugasokra harapasra, esetleg egymassal harcolo menek, megbokrosodott lovak, stb.
2011. ápr. 13. 11:39
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
78%
A lovak olykor rúgnak, harapnak esetleg buknak is. Pontosan akkor amikor bekattan nekik valami, mint ahogy szinte mindenki leírja. Nekem már mindenben volt részem négy év lovazás alatt. Ahova járok lovardába, ott van egy "kedves" paci, szegény már agyvérzésen és egyéb dolgokon is túlesett szóval megváltozott egy kicsit és engem kifejezetten utál (pedig nem mindig volt ez így). Harapás céljából kimondottan engem keres... Szerencsére komolyabb harapás nem volt. Sikerült már rúgást is beszereznem, az viszont egy véletlen (inkább saját hiba) volt, amikor az én kis pacómmal játszottam, egy kis vágta közben kirúgott, telibe eltalálta a térdemet, és hát utána jó pár csillagot láttam... Járás sem ment egyből könnyen. Ismerősömet úgy eltalálta hason egy ló, hogy le is szakadt a lépe, így műtét kellett hozzá (a ló fias volt, ami megint egy tényező ahhoz, hogy esetleg fenyegetően viselkedne). Másik ismerősöm árkon keresztül bukott a lóval, így szerzett egy kulcscsont törést, ami megint nem kellemes. Én is estem már számtalanszor, nagylóról csak egyszer(!), a többit mindig a saját pónimon produkáltam. De szerencsére sosem volt belőle sérülésem.
2011. ápr. 14. 20:05
 22/34 A kérdező kommentje:
Hat igen... a szerencse elkel ilyenkor. Epp par oraja szerencsere nem ert el egy csiko paros pataja, de a szele azert megcsapott.
2011. ápr. 14. 20:37
 23/34 anonim ***** válasza:
100%
Tavaly nyáron játékból versenyt futottam egy három hónapos csikóval. Amikor beelőzött kirúgott egy szép párosat - nehogy már én nyerjek :) - telibe kapta a combomat. Másnapra szép véraláfutásos lett. Pedig csak 3 hónapos kiscsikk volt, szóval még nem is volt nagy ereje :) Azért kövi héten futottunk egy revansot, de megint ő nyert - csalás nélkül. :P
2011. ápr. 15. 13:24
 24/34 A kérdező kommentje:
A kis csalok mindig biztosta mennek. Igy olvasni nagyon vicces de te biztos maskepp velekedtel...
2011. ápr. 15. 13:43
 25/34 anonim ***** válasza:
100%
testvér bátyám gyermekkorától mindég a lovakközt volt késöbbcsikósvolt csödörös bemutatókrajárt egy csikó úgy eltalálta hogy utána nagy ivben kerűlte a csikók hátsó felét mondhatom jobban tartott utána a csikóktól mint a nagy lovaktól
2011. ápr. 16. 14:07
 26/34 anonim ***** válasza:
100%

Azt mondják, hogy a csikók erősebbet rugnak mivel kisebb a patájuk, és könnyebben emelik magukat, mint a nagyok. ( vagyis én ezt így tudom és így hallottam :S )

Nos. nekem még egy balesetem se volt.Az én csikóm csak csipkedni szeret.De már pofozgatom már nem csinál belőle rendszert.

Egyik ismerősöm barátnője nagy lovas volt.Hát jól indult neki minden. Oda bújt mindig a lovához. Majd később kapott még egyet. Azt hitte, hogy 6 hónap alatt megszokta a ló. Oda bujt hozzá. És letépte a paci a nő állkapcsát.A kórházban meg is halt.

Azóta engem is figyelmeztet barátom és hetente 2x elmondja. Pedig nem bujok oda a lóhoz csak néha. =/

Most 2 hete egyik ismerősöm KEZDŐ LOVAS. Úgy fél éve nála van egy 3 éves nóniusz kanca. Alapszinten belovagolva. Minden zajtól szegénykém megijed. Nos az én okos ismerősöm felült a lóra, hogy elmegy lovagolni. Mikor már este jött haza kiugrott eléjük egy özike.A Pacika 2 lábra állt ismerösöm repült. Én fogtam meg a lovat a házunk előtt mert hirtelen csörgött, hogy kapjam el.

Ismerősöm alig bír lábra állni fáj a dereka lila zöld mindene meg gennyes a lába. =/

2011. máj. 2. 16:37
 27/34 anonim ***** válasza:
100%
Nevelt ló nem rúg nem harap okból.velem szerencsére ijenek nem történtek deh olyan,h álltam a ló előtt megiedt és mivel a ló menekülő állat így nekem ugrott,hanyat vertem magam deh nem haragszom,én voltam útba :)
2011. máj. 2. 17:12
 28/34 anonim ***** válasza:
100%
Mamám testvére lovász, egyszer még vagy 14 éve lerugta egy ló a fél veséjét.
2011. máj. 2. 20:54
 29/34 A kérdező kommentje:
Eddig az alkapocstepes mindent visz, kirazott a hideg mikor olvastam. Azt hinne az ember hogy megbizhat az allataiban de az igazsag az hogy ok nem ugy rageszkodnak hozzank mint mi ohozzajuk. Az ember boven beerne egy veserugassal is nem hogy meg meg is olje a sajat kedvence...
2011. máj. 2. 21:46
 30/34 anonim válasza:
100%
Én egyszer felbuktam a lovammal edzésen. Nedves volt a pálya, vágtáztunk, megcsúszott és felbuktunk, nekem pedig beleakadt a kengyelbe a lábam... Sajnos egy jókora herélt volt, és pont a lábamra zuhant, ami megrepedt ezáltal, és egy kis agyrázkódásom is volt, de a ló megúszta szerencsére... 3 hónapot kellett kihagynom :(
2011. máj. 2. 21:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!