Milyen lovak altal okozott balesetekrol tudsz/hallottal esetleg te magad tapasztaltad?
Nem tud harapni xD Ezen behaltam :D A lovak például szoktak ujjakat LEHARAPNI, és gégét KITÉPNI a fogukkal, ha arról van szó :S
Meg a rúgás nem vészes xD Atyám :/
A ló akkorát rúg, hogy széttöri darabokra a csontjaid. Akkorát, hogy a tested azonnal felveszi a sebességét, és repülsz, nem csak eldőlsz. Ajánlom pl. a youtube-ot.
Az más kérdés, hogy a ló általában nem olyan k.csög, hogy rendesen beléd harapjon, és nem fog teljes erővel beléd rúgni, de aki tapasztalt lovas, az tudja, hogy egyetlen harapással és egyetlen rúgással egyaránt tud ölni, ha akar.
Példák: igen, találkoztam, egy Tündér nevű kanca leharapta a lovasa ujjait versenyen boruláson - a hapsi segíteni akart neki, de gondolom pánikban volt szegény :/
Több személyesebb tapasztalatom nincs, eddig mindig megúsztam rúgást is, harapást is, kitértem előlük, meg hát jó helyre kell állni. Amit kaptam rúgást, az nem volt vészes, de csak hessegetni akart.
Nagy balesetem még nem volt eséstől is (olyan már többször volt, hogy hetekig nem tudtam lovagolni, kétszer estem a csípőmre, és megzúztam, a járás sem ment), de látványos vagy nagyon komoly nem történt még.
Háháhháháááá... Ez nagyon nagy! A ló nem tud harapni... Jujj emberek, ez a nap vicce :)
De, a ló TUD harapni, ahogy előttem emlegették nem is kicsit. Nekem az egyik ismerősömnél a mén majdnem megölte az egyik heréltet. Ezer éve ugyanabban a karámban voltak, tök szerették egymást, stb, de a ménnek kattant valami, és nekiment a heréltnek. Elkapta a csánkját, úgy cincálta, mint egy pitbull, konkrétan nem lehetett leszedni a heréltről. A heréltnek szétharapta a csánkját, és elharapta az ütőeret, hogy majdnem elvérzett a herélt. Ismerősöm azt mondta, ha nem szedték volna le a mént a heréltről, konkrétan letépte volna a herélt lábát.
Állatorvos pedig mesélte, hogy egy mént felidegesített faluban valami csávó, a mén elkapta, és konkrétan letépte a karját.
Azt, hogy kicsit rúg, hát nem tudom... Ha telibe kap, olyan szilánkosra törnek a csontjaid, hogy csak na. Pláne, ha meg van vasalva hátul.
A lovasbalesetek másabbak, ott is vannak durva esések, koponyatörés ha elfelejtik magukra ölteni a kobakot, kartörés, bordatörés, könyökficam - ilyeneket lehet leginkább összeszedni.
De a lóharapás, lórúgás nem túl gyakori, inkább az esések vannak többségben. Ha tudod kezelni a lovat, ha értesz hozzá, akkor nincs semmi baj. Sose úgy kezeld a lovastémát, hogy megnézed milyen veszélyei vannak. Mert van rengeteg baleset, de maga a sport gyönyörű, és aki csinálja az imádja :) A lovaglás szép, és a lovak is teljesen nyugisak, csak tudni kell velük bánni. A mének hisztisebbek és veszélyesebbek, de rájuk pedig picit jobban oda kell figyelni, ennyi.
Beszaras amiket irtok. Reszemrol csak ket komolyabb esetet tudok amikor egy reszeg csavo beesett egy lo ala az meg ralepett a kepere(az elso fogai csunyan porul jartak), a masik amit mar egy korabbi valaszomban is irtam amikor egy lo megtaposta az uj gazdajat.
Kossz minden valaszt. JOHET MEG.
Nekem ilyen személyes tapasztalataim vannak, hogy egy jó barátomat ugy fejberúgta a ló, hogy élet-halál között volt 3 hónapig (hozzáteszem nem lovas volt csak elkisért engem és kiszabadultak a nóniuszok) Szegénykém:((
Engem meg egy hidegvérű könyökön harapott 6 éveskoromba úgy hogy eltört a könyököm.
Lóval is estem már, szerencsére csa agyrázkódást kaptam.
Szóval amiket irtak előttem hogy a ló nem harap nem rúg, hát igen elég nagy tévedés.
Volt még jónéhány sérülésem(bokatörés, farcsonttörés, bokaficam stb..)De ennek ellenére még mindig felülök a lóra, nem félek tőlük egyáltalán. Sőt annyira bízok bennük h a legveszélyesebb lóhoz is betudok menni (állítólag van valamim amit egyből megéreznek a lovak és lenyugodnak mellettem, ennek nagyon örültem).:))
Akkor lerészletezem :)
A lovaszunkat egy elég morc kanca kapta el, SOHA nem volt bántva nálunk, de az előzményeket nem ismertük. A karámból vezette a boxa felé, amikor katt, és a rácsokon végigrángatta. De ő minden ok nélkül harapott már meg engem is, rúg is, úgyhogy őt egy kifejezetten rosszindulatú lónak tartom. Gondolom oka van rá...
Egyszer a lovam nekinyomott a karámrúdnak, akkor keresztben végigrepedt az egyik lengőbordám.
De fejelt már le ló, és én is akadályrudat.
A térdemmel pedig az volt, hogy talpra estem, nyújtott lábbal szerencsére, így az egyik térdem derékszögben elment a másik irányba. Kifelé, aztán vissza. Aztán még fogtam a lovat, az rángatott, így ez megismétlődött még úgy ötször. Aztán gondoltam most már elengedem. 3 műtéttel tettek helyre, most olyan 70%-os, de ez már így marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!