Milyen lovak altal okozott balesetekrol tudsz/hallottal esetleg te magad tapasztaltad?
A ló nem tud harapni. Számtalanszor ráharapott már az ujjamra, de teljes erejével akkora sérülést nem tudott okozni, ami egyáltalán meglátszódna. Fél óráig fáj, és annyi, legrosszabb esetben csontot tör.
Rúgás szintén nem gáz. Az elővigyázatos lovas meg tudja hova kell állni, olyan nagy rúgást nem szoktak bekapni.
Haa mének harcolnak, az elve szégyen. Magára valamit is adó lótulaj ilyen helyzetet kialakulni se hagy.
Megbokrosodásnál meg nem kell a ló közelébe menni. Hívod, ha válaszol jó, ha nem, akkor nem kell magad eltapostatni.
1 dologtól kell nagyon félni, hogy elesik. Pl ismerősömnek abból volt koponyalapi törése - tegyük hozzá kobakot nem viselt, mert minek... Egy másiknak lábtörése, harmadiknak agyrászkódása (rajta volt kobak, na ez a különbség!)
Szóval ha a ló esik, akkor csak a szerencse számít, ami nem túl bíztató.
Barátnőm vállát megcakkozta egy mén. Életemben először és remélem utoljára láttam ilyet.
Vezette be az istállóba, majd a ló hirtelen gondolt egyet, és a vállánál fogva felkapta. Úgy cibálta mint a kutya a rongyot. Túl van néhány plasztikai műtéten, de a válla még mindig nem tökéletes.
Úgyhogy kedves első, a ló bizony tud harapni, nem is kicsit.
Igen úgy értem.
Alapjában véve ő volt a tökéletes ló. Kiválóan ugrott, a hasa alatt bujkálhattál, ha rajta ült valaki, az sem érdekelte, ha egy sárló kanca riszál az orra előtt.
Egy dolog volt, amivel nagyon vigyázni kellett. Gyűlölte a herélteket. Valószínű ez a baleset is ebből adódott.
Mivel ahogy a lány vezette az istállóban, a mén egy heréltnek akart nekimenni,aki a boxában ácsorgott, viszont a barátnőm útban volt, így őt kapta el, rajta vezette le a dühét.
A lovat ezután én kaptam el, vezettem be a helyére ,töröltem le róla a vért.Rettenetesen féltem, de egy rossz mozdulata nem volt.
Úgyhogy igazából ezt nem lehet direkt emberre támadásnak mondani.
:)
A ló már meghalt sajnos, viszont barátnőm versenyzik, úgyhogy szerencsére nem vette el a kedvét a dologtól ez a baleset.
A ló tud harapni. Baromi nagyot. A csődöröm annó a lovasgatyát leszaggatta rólam. (Belecsöppentem egy balhéba, nem engem akart). A lovászunkat egy kanca kapta el a mellkasánál, és rángatta végig a boxokon úgy 10 métert.
Rúgni is tud. Nagyrésze kivédhető, de mindenki beszerez egy-kettőt pályafutása során.
Lássuk mi volt a környékemen.
Kéztörés, zúzódások. Nekem a térdem tört szanaszét, egy-két bordatörésem volt. Meg egy vérző orr. Egy ismerősöm elég csúnyán járt, majdnem kiherélte a lova egy eséskor.
Balesetben egyszer fejreálltam egy lóval, mert elakadtunk egy oxerben. És ami lóbaleset volt, kb 15 éve az autóúton egy lovat elütöttek. Lábtörés, el is kellett altatni szegényt.
És kb évente egyszer elseggelek a lovammal. Na az nem kellemes.
Terd meg bordatores mi okbol tortent? Elestetek ti is vagy szandekosan megrugott, vagy eppen veletlenul.
Azt a szegeny lovaszt meg miert vonszolta az a kanca, ugy ertem rossz termeszetu lo volt vagy eppen csak neki is erre tamadt kedva, esetleg a lovasz hibajabol?
Kossz a valaszt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!