Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Mit tegyek ha nem áll meg a...

Réka vagyok kérdése:

Mit tegyek ha nem áll meg a lovam?

Figyelt kérdés
a lovam nyergelésnél ide oda mocorog és néha a kötelet is rángatja amikor ki van kötve és általában ki van és próbáltam vele 2 kört sétálni hogy lenyugodjon aztán ki kötöttem de megőrült azóta amióta ideglenesen más karámban vannak és amikor vezetem nem akar megállni es rangatja a fejét ezt eddig nem csinálta
2024. jan. 29. 19:44
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
26%
Hát... egyszer csak megáll.
2024. jan. 29. 19:55
 2/28 anonim ***** válasza:
92%

1. Ellenőrizzük, hogy van-e egészségügyi probléma (pl. fájós hát, ami miatt kellemetlen a lovaglás, nyergelés, vagy bármi egyéb)

2. Minden felszerelés megfelelő-e

3. Egyéb okok (pl. szeparációs szorongás) feltárása

4. Okok kezelése, pl. szakemberrel, helyes képzéssel.

2024. jan. 29. 20:31
 3/28 A kérdező kommentje:
eddig nem volt ilyen probléma a hasa mintha korogna olyan hangja van de mert szénát eszik elötte az normális nem?
2024. jan. 29. 20:42
 4/28 A kérdező kommentje:
1 komentelőnek: hiába megyek vele sokat és mozgatom meg minden de nem áll meg
2024. jan. 29. 20:44
 5/28 anonim ***** válasza:
100%

2. válaszoló vagyok.

Teljesen normális, ha nem lenne bélhangja, az lenne a gond.

Egyébként meg csak ismételni tudom magamat. Ezeken végigmenni.

2024. jan. 29. 20:58
 6/28 A kérdező kommentje:

egésségi baja nem volt

a felszerelése jó azzal semmi gond edző is mondta

szorongása nincs szerintem nyergeltem kikötés nélkül is

szakember még nem volt nála utoljára csonkovács

és amúgy első lovam és semmi ilyet nem csinált amikor hozzám került de számítottam hogy lesznek kis gondok vele mert angol telivér és versenyló volt aztán edzőmhez került aki lovagolta és megnézte hogy minden oké e aztán felültetet és eladta nekünk az edzőm rokanàé volt elötte a ló

2024. jan. 29. 21:10
 7/28 anonim ***** válasza:
100%

Ez a baj azzal, amikor az edző nem szakember, a ló pedig 'teljesen jól van'.

Lehet hogy nem volt baja, de lehet hogy most van. Lehet hogy ezt mondta az edző, de nem biztos, hogy úgy van. El sem tudom mondani neked, hogy hány olyan edzővel találkoztam már életemben, akinek fingja nem volt arról, hogy mit csinál. Sőt, sajnos (rengeteg versenyt és lovardát is megjárva) mondhatnám azt is, hogy 1 kezemen meg tudom számolni azokat a SZAKEMBEREKET (akiket szándékosan nem edzőnek hívok, mert sajnos ez a szó szitokszóvá vált számomra), akikben és a munkájukban tényleg meg lehet bízni.

Nem az első kérdésed, ami a lovaddal való problémáidról szól, ezért javaslom neked, hogy nézz körül a környéken, és keress egy olyan szakembert (kérj edzést, nézz körül nála stb.), aki tényleg szakember. Egy szakembertől meg mered kérdezni, hogy hogy oldj meg egy problémát, és a szakember segít neked.

Ha TÉNYLEG jó edzőnél lennél, akkor nem gyakorira írnád ki ezt a kérdést.

2024. jan. 29. 21:53
 8/28 A kérdező kommentje:
jo az edzőm szerinte csak a költözés miatt ilyen
2024. jan. 29. 22:54
 9/28 anonim ***** válasza:
82%
Na és mondd csak, milyen konkrét (!) dolgok miatt gondolod, hogy jó az edződ?
2024. jan. 30. 07:39
 10/28 anonim ***** válasza:
62%

"amikor vezetem nem akar megállni es rangatja a fejét ezt eddig nem csinálta"

Na ilyenkor kell jól belerángatni 2*. Kezd rádkapni, próbálgatja a hátarait. Neked kell meghúznod a határokat, hogy mi az a viselkedés, ami már nem fér bele.

Nekem is volt hasonló konfliktusom a lovammal. Ő pl szeretett magasan leszarni, pl futószáron. Volt egy-két nem túl szép pillanatunk, de ott akkor lejátszottuk ki a főnök. Azóta nincs gond, követ bárhova kötőfék nélkül is, szóra szabadon dolgozik... Stb.

Ne felejtsük el, egy egy 5-600 kilós hierarchia alapon élő állat, hamar le kell játszani mi fér bele és mi nem.

2024. jan. 30. 23:11
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!