Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Lovak herélése tényleg ennyire...

Lovak herélése tényleg ennyire elengedhetetlen?

Figyelt kérdés
Van egy barátnőm aki lovardában dolgozik, tőle hallottam, hogy a csődör lovakat legtöbb esetben kiheréltetik. Én ezt még sosem hallottam. Ő véleménye szerint így kezelhetőbbek, higgadtabbak lesznek. Azt mondja így nem a tökeik irányítják őket, mert ha mindig tele vannak a golyóik akkor meg akarják kapni az összes kancát. Szerinte a "golyótlanokkal" könnyebb foglalkozni. Mit gondoltok erről?

ma 14:14
1 2
 1/14 anonim válasza:
53%
"golyótlanok" :D ez jó! :) Amúgy biztos van benne valami igazság amit mond.
ma 14:21
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Hát jó.... képzeld ezt átvetítve a h.sapiensre.....

Komolyra fordítva, ez igaz és érvényes a többi állatfaj hímnemű egyedeire is.

ma 14:50
 3/14 anonim ***** válasza:
87%

Nem az összes kancát akarják megkapni, hanem csak amelyik sárlik. De azt mindegyik csődör. És olyankor bolondok.

De egyébként is nyugodtabbak és kezelhetőbbek, ha nem fűti őket a tesztoszteron. Bizonyos betegségekre érzékenyebbek lesznek idősebb korukban, de összességében még így is megéri a herélés.

ma 14:51
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Évezredek óta a PARIPA volt a favorit, ez meg a heréltet jelenti.

Nyugodtabbak, jól taníthatóak, megbízhatóbbak.

ma 15:08
 5/14 A kérdező kommentje:
Én sajnáltam szegényeket, hogy már nem lehetnek "igazi" csődörök.
ma 15:25
 6/14 anonim ***** válasza:
93%

Ők egyrészt ezt nem tudják, hogy megváltozott valami.

Másrészt meg ha nem lennének is kiherélve, akkor se engednék őket hágni. Ugyanazok a tenyészcsődörök kapnák az extra juttatásokat. A többi meg csak stresszelne, hogy most se én voltam a soros.

ma 15:31
 7/14 anonim ***** válasza:
Nyilván nem lehetnek "igazi" csődörök, de ha azok lennének akkor sem engednék őket oda minden kancához. Plussz nagyon sok csődör agresszív lehet, kezelhetetlen és veszélyes is. Pont mint a kutyáknál. Nyilván nem mind, de nagyon sok. Sokszor nekik is jobb hogy nem fűti őket a tesztoszteron, így a nevelésük is könnyebb.
ma 16:13
 8/14 anonim ***** válasza:
33%
Igaza van, könnyebb irányitani. Az más kérdés, hogy mi a véleményem arról, amikor mindig a könnyebb megoldást hajtjuk. De ez utóbbi csak a személyes véleményem, és eléggé elfogadom, hogy pro/kontra a herélés pozitiv.
ma 16:14
 9/14 anonim ***** válasza:

Érdekesség képpen:

Állítólat egy magyar állatorvos találta ki (névjegye H.A.), hogy azokon a bikákon, méneken egy bizonyos beavatkozást hajt végre -a "szerszámjukat" a bőr alá "ülteti", minek következtében nem tud nemzeni.

Ha valami történik a kiválasztott tenyészállattal, akkor csak "visszaállítják" az eredeti állapotot.

ma 16:17
 10/14 anonim ***** válasza:
0%
Nevelni kell(ene). Nem herélni!!
ma 16:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!