Tudtnátok tippeket, hogy legyek lovaglással kitartóbb?
Figyelt kérdés
A lényeg 5 éve lovagolok ezalatt 4-szer váltottam lovardát, mert mindegyikkel volt gond. Vagy az oktatóval volt baj vagy a lovakat nem tudtam kezelni és én nem igazán vagyok egy kitartó ember ha tűrésről volt szó, így föladtam 2-szer. 1-szer újrakezdem de megint nem találtam örömömet benne. Végül ismét abbahagytam. De a lovakat imádom szeretnék is tartani majd, viszont ahhoz tudnom kéne, hogy üljem meg. Bár tudok lovagolni mind a 3 jármódban de az ülésem még nem tökéletes. Kérhetek tanácsokat?2023. máj. 14. 15:17
21/59 anonim válasza:
Hány éves vagy, kérdező? Az is befolyásolhatja az egész hozzáállásodat, kitartásodat.*
22/59 anonim válasza:
Csak kifogásokat keresel, engedd el.
Lovakkal így nem lehet foglalkozni...
23/59 anonim válasza:
Nem lehet mindig a lovat vagy az oktatót hibáztatni mindenért...A lovaglás drága és nehéz sport, rengeteg kitartást és bátorságot igényel, sokszor kell áldozatot hozni (itt most olyanra gondolok ha csak szombat reggelre kapsz időpontot akkor is elmész és nem mondod le nevetséges indokokkal). Az meg hogy a barátodat nem engedik, téged miben gátol? Nem ketten ültök egy lovon...Ha én lennék az edződ akkor megmondanám, hogy keress másik sportot a saját érdekedben, olyat amiben örömödet leled. Ha meg minden áron lovat akarsz tartani, akkor vegyél egy pónit tedd ki egy legelőre és nézegesd.
24/59 anonim válasza:
#5 egyáltalán nem a ló magassága az, ami számít, nekem elhiheted (lovardában dolgozom, van is egy lovam), hanem a természete. És tulajdonképpen ki az aki egy éve lovagol? Az előbb még 5 volt.
25/59 anonim válasza:
jó, tehát akkor magad is látod, hogy se kitartásod, se tartásod, se önuralmad, csak hisztizel és sipákolsz és az első nehézségnél elszaladsz, és utána elmagyarázod, hogy miért nem te tehetsz róla, te csak az ártatlan áldozat vagy. keress inkább valami olyan hobbit, ahol nem rajtad múlik a társad biztonsága.
26/59 A kérdező kommentje:
#26 ez a story már évekkel ezelőtt történt
2023. máj. 16. 23:52
27/59 A kérdező kommentje:
Valamint ezek nem igazán a kitartást segítő tanácsok. Egy kis helyzetjelentés: megfogadtam amit fendebb írt a
2023. máj. 16. 23:54
28/59 A kérdező kommentje:
Elnézést rossz gombot nyomtam. Tehát beszéltem a szüleimmel valamint egy lovarda tulajdonosával és meggondolják,hogy végezhetek-e az ottani lovakkal talajmunkát.
2023. máj. 16. 23:56
29/59 A kérdező kommentje:
Persze egy képzett oktató mellett
2023. máj. 16. 23:56
30/59 anonim válasza:
Kezdésnek nem is rossz! De ahhoz hogy működjön, nem szabad feladnod rögtön amint lesz valami bökkenő. Úgyhogy egy kicsit legyél türelmesebb, keress barátokat a lovardában, vedd úgy mint egy délutáni foglalkozást vagy akármit. Napközis tábort pl. Ne úgy hogy jaj most muszáj ezt még ezt megcsinálni, de úgy se hogy jaj nem sikerült megyek máshova. A lovakhoz rengeteg türelem kell, nagyon sok hullámvölgyed lesz még, komolyan sportoló /versenyző /saját lovat tartó lovasoknál is gyakori hogy különböző okokból elvesztik a motivációt. Többnyire ők se azzal oldják meg hogy rögtön lovardát vált, vagy mást okol, hanem először azt veszik figyelembe, mi az amit eddig szerettek benne és mi az ami most hiányzik. Úgyhogy sok-sok türelmet gyűjts össze ehhez a sporthoz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!