Tudtnátok tippeket, hogy legyek lovaglással kitartóbb?
5 év, és nem jó az ülés? Ezek szinte elképzelhetetlen időtartamok. Én harmadikos középiskolás koromban kezdtem el lovagolni, az érettségi után volt egy évem, mielőtt behívtak volna katonának, közben már több kisebb versenyen indultam. És nem voltam különösebben tehetséges. Heti egy lovazással kezdtem, aztán kb másfél év múlva heti kétszer mehettem ugyanazért az árét, és a végén minden nap lent voltam, mert ha nem jött valaki, én mozgattam le a lovát - ha más nem volt. Akkor aztán pláne sokat tanultam.
Két eset lehetséges:
1. nem találkoztál még normális szakemberrel, edzővel. Ez mondjuk elég valószínű, mert lehet vagy 10 lelkiismeretes jó lovas és jó oktató összesen ebben az országban. Ekkor addig kell keresned, míg találsz egyet.
2. Végletesen tehetségtelen vagy. Ezt is fel kell ismerni. Kevés olyan edző van, aki annyira nagy ember, hogy ezt fogja neked mondani, aki abból él, hogy holnap is lejössz és nyergelsz.
"Úgy soha sem fogsz fejlődni, hogyha amint találkozol egy nehezebben kezelhető lóval, azonnal lovat/lovardát váltasz."
Dehogynem. Legfeljebb lassabban.
"amikor csupán egy 1 éve lovagló gyermeket raknak rá egy 167 cm marmagas lóra akkor szerintem az kicsit gyors fejlődés."
Ezzel mi a gond? Mármint, én 9 évesen kb akkorán kezdtem, egy nagyon kedves, idős kisbéri kancán. Ez akkor gond, ha 1) a gyerek mondjuk 4 éves, vázrendszernek megterhelő a nagy terpesz 2) nincs kiképezve a ló, de akkor lehetne 120 cm, az se jobb
Szóval ezt nem értem itt mi a gond.
Ne kifogásokat keress, ha lovazni szeretnél. Ha félsz tőlük, akkor meg sajátot ne nagyon akarjál, akkor keress valami olyan lovardát, ahol ellovacskázhatsz amikor kedved van.
Leesett és nem engedik többet?Lovaglással jár. Lehet venni gerinc-/testvédőt, kobak meg 18 alatt legtöbb helyen kötelező, 18 felett erősen ajánlott. Oké, őt mondjuk nem engedik, de nincs más ismerősöd, akit érdekel? Esetleg kezdj el járni valahova rendszeresen és ott is lesznek barátaid.
Igazából nem teljesen értem mi a problémád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!