Mit tegyek ilyen helyzetben?
Sziasztok!
Előre mondom hogy építő és pozitív válaszokat várok, kérlek ne szóljatok le!
Na az van hogy a lovardánkban van egy nagyon cuki és aranyos ló aki a kedvencem. Nem az enyém és nem iskolaló. Egy bertartott ló. De soha nem látom a gazdáját, minden szabadidomet a lóval töltöm. Ápolom, simizem, fotózom. Meg kiskorú vagyok. És szüleim nem terveznek most lovat venni. Pedig nem szeretném őt soha elengedni, főleg hogy már 16 éves a ló. Sztetek mit tegyek? Amúgy tervezünk lovat de még nem most (1 éven belül).
Nem leszólni! Köszönöm, legyen jó napotok🥰
Megmondom őszintén az ilyenek miatt, mint te van piaca a magánlovardáknak. Nekem is volt lovam olyan helyen ahova te is jársz, de elegem volt, hogy minden második kislány a lovam buzerálta, tömte jutalomfalattal a tudom nélkül. Aztán, ha bármi baj történt volna biztos én és a ló lettünk volna elővéve. Arról nem is beszélve, hogy túltolák almával, ami eü problémát okozott neki (nekem meg nem kevés bosszúságot és költséget). Szóval amikor megtudtam, hogy a lovam lett a közkedvenc, kerestem egy olyan helyet, ami magánbértartó, csak a tulajok és az általuk meghatározott emberek nyúlhattak a lovakhoz.
Szóval inkább keresd meg a tulajt valamilyen úton, esetleg kérdezd meg a lovászt vagy mást, hogy mikor szokott kijárni és kérj tőle engedélyt, hogy egyáltalán hozzányúlhass vagy lefotózd, esetleg adhass neki valamit, kitedd bárhova is.
Addig is ne viselkedj úgy, mintha a tiéd lenne. Ha beszélgetsz a tulajjal kérdezd meg mik a hoszzabbtávú tervei.
Te meg úgy gondolkozz a lóvásárlásban, hogy előre látod a következő 10 éved mind iskola, mind munkaügyben, plusz az anyagiak se mindegy. Jelenleg majd a duplájába kerül a takarmány, mint tavaly, a bértartás is drágul emiatt.
Gondolom még aktuális a kérdés.
Én is csak azt tudom tanácsolni, hogy vedd fel a tulajjal a kapcsolatot. Ha nem sérült, beteg vagy mentálisan problémás a ló, akkor meg lehet a tulajnál érdeklődni, hogy nem szeretné-e eladni vagy bérbeadni neked, esetleg felestartás is lehet opció.
Addig is, így látatlanban kérlek, hogy nagyon gondold át, mit teszel ezzel a lóval! Úgy értem, hogy ne adj neki semmit, véletlenül se hozd ki, engedd ki vagy ülj fel rá engedély nélkül. Simogatás rendben van, talán még a fotó is, de mást ne. Nekem van egy lovam bértartásban, állandóan gyerekeket kell elzavarnom a közeléből. Nem lehet megérteni, hogy nem etetünk idegen lovakkal jutalomfalatot, akkor se, ha “jujj de szépen kéri”. Hát ló, persze, hogy kéri.
Egyébként hány éves vagy? Mióta lovagolsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!