Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Hány kilóig lehet lovagolni?

Hány kilóig lehet lovagolni?

Figyelt kérdés
Jövőre járni fogok lovaglásra, csak azt nem tudom, hogy egy ló hány kilóig terhelhető? 50 kg körül vagyok.
2022. máj. 8. 09:56
1 2
 11/12 anonim válasza:
0%

Clydesdale 160 kg nyereggel

American Quarter 120 kg nyereggel

Irish Draught 120 kg nyereggel együtt

Percheron -> 140-160 kg + még hozzá a nyereg ami 20kg

Shire kb 170 kg nyereggel együtt

Friesian kb 120 kg nyereggel

2022. máj. 22. 21:01
 12/12 anonim ***** válasza:

Ahogy már előttem szólották, az 50 kilódat bőven bírni fogja a ló. Ahová jártam lovardákba, vagy 90 vagy 75 kiló súlyhatárt állapítottak meg átlagban, de ez is lófüggő.

Van aki túlbiztosít, mert kímélni szeretné a lovait, hogy minél tovább használhatóak maradjanak. Persze tudjuk, hogy a régi szakirodalom szerint egy hucul kisló teherbírása 150kg, hát még a nagylovaké, ám azok nagyon gyorsan el is használódtak azokban az időkben. Manapság a ló is inkább társállat, nem pedig fogyóeszköz, egyre több helyen a kímélés van előtérben.

Szóval nem szeretik jobban megterhelni a lovat, mint a testsúlya 20%-a, amiben a lovason kívül beleértendő a nyereg és egyéb málha is.

Én 95 kilósként magyar hidegvérűn szoktam lovagolni, az elbír gond nélkül.

2022. júl. 12. 00:13
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!