Kezdőoldal » Állatok » Lovak » A fejlődéshez kb milyen...

A fejlődéshez kb milyen gyakran kéne lovagolni hetente?

Figyelt kérdés
Jó, nyilván minden nap jó lenne. De ha erre nincs lehetőség?
2021. okt. 5. 05:35
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én annó hetente egyszer tudtam egy órát lovagolni, és úgy nagyon lassan fejlődtem. Évekig lovagoltam karámban. De! Egy előnye volt! Stabil, biztos ülésem lett a sok karámozástól és szőrén locaglástól.

És, lassan de biztosan jutottam el a vágtáig, majd terepig. Később lehetőségem volt heti sok órát lovagolni, akkor fejlődtem még rengeteget.

Szóval szerintem az izmaidnak is szüksége van időre, hogy meg tudjon erősödni. Az én véleményem szerint heti két alkalom eleinte erre elég.

Hiába mész többet és jutsz el hamar a nagy karámba, terepre, ha az üléses és a lovagló izmaidnak még fejlődnie kellene.

2021. okt. 5. 06:17
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
*bocsi, gyorsan írtam, van egy két hiba benne :)
2021. okt. 5. 06:18
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Heti 3al egy jó oktatóval gyorsan lehet fejlődni. Mondjuk lovas függő is, ki mennyire ügyes, érez rá hamar vagy erősödik hozzá. De heti 3al fél év alatt elérhető a szabad vágta.
2021. okt. 5. 06:50
 4/6 anonim ***** válasza:
84%

Ahogy a hármas mondja, heti 3.

Ha full kezdő vagy elég lehet a 2, de utána már heti 3

2021. okt. 5. 08:10
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
3-as vagyok. Azt még kihagytam, hogy szükséges a lovastól bizonyos szellemi szint és fejlődni akarás is. Mert járhat hetente akár 7x is lovagolni, ha nem teszi oda magát, nincs ott fejben és nem akar fejlődni. Többször van, hogy x ideje járó lovas megreked egy szinten, mert lusta tanulni, odafigyelni. Ott akkor lehetsz a világ legjobb edzője is, nagyon nehéz kimozdítani, ha pedig az illető gyerek és a szülő kérdezi, hogy mi az ok, és elmondom, hogy a kölyök csak utazik a lovon, akkor megy a sértődés. Az összes lovasnak elmondom, nekem végülis tök mindegy, normális edzést kapnak, onnantól kezdve rajtuk is múlik, hogy ki mennyire és hogyan fejlődik, engem különösebb kár nem ér. Ha gondja, kérdése van beszéljük meg, a lehetőség adott de az átlag lovas nem mer kérdezni személyesen, pedig sokkal egyszerűbb lenne mindenkinek.
2021. okt. 5. 09:12
 6/6 anonim ***** válasza:
67%
Heti 6x edzek, kell is, 3 lovam van a lovardában. De ha ez nem megoldható, akkor heti kettő. A minden nap se jó. A heti három se szerintem (max úgy hogy: hétfőn, szerdán, pénteken/szombaton. De ha jó a lovarda és jók a lovak akkor a heti egy is elég. De csak akkor ha jó a hely!!!!
2021. okt. 6. 18:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!