Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Ha a szülő nem ért hozzá, a...

Ha a szülő nem ért hozzá, a gyereknek se legyen lova? Hogy is van most ez?

Figyelt kérdés

Tegyük fel, hogy egy gyerek szeretne egy lovat, lovagol is jó ideje, megvan a kellő tudása, a szülőknek megvannak hozzá az anyagiak. A szülők még örülnek is, hogy a gyerekük lovagol, megvennék neki a lovat. Van profi edzője a gyereknek, aki segít kiválasztani a lovat, aztán a ló egy jó lovardába kerül, ahol figyelnek rá és az edző edzi őket.

Viszont a szülők nem értenek a lovakhoz.

Ebben az esetben minden ideális lenne a gyerek számára egy saját lóhoz, csak az az egy szépséghiba, hogy a szülők nem értenek hozzá.

Akkor most a gyereknek azért ne legyen lova, mert bár neki megvan a kellő tudása, a szüleinek nincs?

Kérem hanyagoljuk a “ne kapjon lovat”, “dolgozzon meg érte”, “én biztos nem vennék lovat a gyerekemnek” válaszokat és minden továbbit, ami nem közvetlenül a kérdéshez kapcsolódik.

Bevallom, a kérdést az egyik tegnapi (?) kérdés ihlette, amelyben az anyuka arról érdeklődött, hogy megérné-e lovat venni a lányainak. (Lusta vagyok belinkelni, de értékelném, ha valaki megtenné!)

2021. szept. 29. 20:51
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
De azt azért ne felejtsük el, hogy vannak tényleg megbízható, tényleg profi edzők, nem mindenki csak az anyagiakra hajt. Persze tudom, hogy van olyan is, de egy csomóan meg kifognak egy tényleg jó edzőt, aki tényleg mindenben segít. Szóval van mindenféle, nem kell azt készpénznek venni, hogy minden edző rossz.
2021. szept. 30. 14:59
 12/24 anonim ***** válasza:
92%

És ha a szülő a pénztárca nyitást leszámítva semmilyen formában nem akar bevonódni a lovak körüli életbe, akkor honnan fogja tudni megállapitani, hogy az az edző valóban az ő hasznukat akarja? Hogy az a lovarda, ahol a ló tartva lenne, tényleg az ő/ló igényeiknek megfelelő?

A másik kérdésnél sztem nem az a baj, hogy a szülő nem tud a lovakrol sokat, hanem nem is gondolja, hogy neki is kéne akkor energiát fektetni a lotartásba, mert nem egy szobanövényt vesz a lányoknak, amivel utána azt csinalnak, amit akarnak.

2021. szept. 30. 18:36
 13/24 anonim ***** válasza:
16%
Igen utolsó. Annak az akárki ék a másik kérdésnél ezt próbáltam elmondani
2021. szept. 30. 19:10
 14/24 A kérdező kommentje:
Általában ha a gyerek lovagol valahol, ott marad akkor is, ha vesz lovat. Akkora remélhetőleg már évek óta ott lovagol és kiderült volna, ha az edzőnek ilyen szándékai lennének. Bár nekem ilyen tapasztalatom nem volt, szóval lehet rosszul látom a dolgot.
2021. szept. 30. 19:43
 15/24 anonim ***** válasza:
91%
Lehet, hogy rosszul látod. Mert megeshet az is, hogy saját lovat vettetek sok pénzért, akkor még "szivat" az edző, kihasznál
2021. szept. 30. 20:18
 16/24 anonim ***** válasza:
83%

Általában. És mi van ha nem? Most vesznek egy fiatal lovat, hogy tudjanak versenyezni - a másik kérdésnél ez a cél.A kislány elindul egy úton, de időközben bezár a lovarda/edző elmegy máshova stb. Akkor mit csinálnak? Persze, ebben is adhat tanácsot a régi edző, ha van benne annyi, hogy ismerősi körből tud ajánlani, de ott máris képbe jön, hogy a szülőnek IS kellene döntenie.

De ez csak egy példa volt. Nem lehet abból kiindulni, hogy most épp minden happy.

2021. szept. 30. 20:48
 17/24 anonim ***** válasza:
16%
Ja. És akkor még nem akar beleszolni. Hogy a lányok megoldjak-kategoria
2021. szept. 30. 20:57
 18/24 anonim ***** válasza:
82%

Miért ne lehetne lova, és miért ne venne neki a szülő, ha a gyerek komolyan veszi bele tesz munkát, akkor meg is érdemli. Az edzőnek kell érteni hozzá, nem a szülőnek. Van sok edző aki átveri a lovasokat, és van sok amelyik nem, meg kell nézni/kérdezni a többi tanítványát, megéri-e nála lovagolni.

Nagyon sok "nemlovas" családból származó fiatal versenyez, páran meg is maradnak a sportnál és lovaságazatban dolgoznak tovább. Pénz persze nem árt ha van, de a kérdés nem ez volt.

2021. okt. 3. 20:03
 19/24 anonim ***** válasza:
16%
De a szülőnek is kell valamennyit értenie hozzá!! 17es vagyok
2021. okt. 3. 20:12
 20/24 anonim ***** válasza:
100%
Minek? Még mi lovasok se tudunk megegyezni melyik ló az ideális, hát még egy szülő akinek a tudása felületes. Jobb is ha nem ért hozzá és nem akar okos lenni. Az meg a másik hogy hozzáértőt is be lehet csapni.
2021. okt. 4. 12:22
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!