Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Könnyű ügetés tippek?

Könnyű ügetés tippek?

Figyelt kérdés
Már megyek könnyű ügetésben futószár nélkül is de úgy érzem hogy nem jó néztem interneten videókat de nem nagyon segítettek. Okatóm nem mond semmit és nem szeretnék olyan választ ahol azt mondjátok hogy őt kell megkérdeznem. Lovagláshoz nem értők és trollok kiméljetek!

febr. 17. 16:42
 1/7 anonim ***** válasza:
80%
Szerintem ha az oktatód nem mond semmit akkor válts oktatót. Én már évek óta lovagolok, nem mondanám magam igazán profinak de azért már egy haladónak igen, és az edzőmnek még így is mindenhez van hozzáfűzni valója, és mindig kiemeli a hibáimat. Még a versenyek után is kielemezteti velem az ülésem. Videó nélkül nehéz megmondani hogy milyen az ülésed. Amire figyelj az az hogy ne szorítsd le a kezed a ló marjára, tartsd fent, lazán és stabilan. Próbálj ellazulni, de stabilan tartani a lábad (lenyomni a sarkad és nem felhúzni a térdet), és a csípőd. Amikor ülsz a lovon ne görnyedj be, ne dűlj jobbra balra. Ne a kezeddel kapaszkodj, és kövesd a ló mozgását. Ne maradj le az ütem mögött. Ha nagyon nem érzed magadat stabilnak tudom javasolni hogy menj vissza futószárra (nem bántásból, néha vissza kell térni az alapokhoz hogy kiderítsük egy-egy hiba forrását), kengyel nélkülizz többet ha erre van lehetőséged. Sok lovardában van lovastorna, ahol ugye mivel nem nyereg van hanem voltizs heveder, jobban lehet érezni a ló mozgását, és ez sokat tud javítani a stabilságodon, én is így kezdtem. Így videó stb nélkül csak általános igazságokat lehet mondani, ami nem biztos hogy konkrétan rád passzol.
febr. 17. 16:59
 2/7 anonim ***** válasza:
Én évekig versenyeztem úgy rev-vel, hogy igazából vakon voltam mert az edzőm semmi hasznosat nem mondott, én meg tudatlanságból nem tudtam hogy nem jó amit csinálunk. Utána elkerültem egy nagyon jó helyre, ahol teljesen az alapoktól mindent elmagyaráztak nekem, amit nem értettem kérdeztem, normális válaszokat kaptam és így lettem tudatos lovas, aki tudja mit csinál és meg is tudja csinálni. Ebből a tanulság az, hogy ha semmit nem mond az "edződ", akkor jobb lenne ha keresnél mást, ha van rá lehetőséged.
febr. 17. 17:40
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Pedig, bizony ez oktatói feladat, kérdező!

Ki, ha nem ő tudja a legjobban, hogy mit csinálsz rosszul... ő lát kívülről.

Ezt más - aki nem látja, hogy mit csinálsz - nem tudja megmondani.

Csak - mint ahogy az 1 - es - általánosságban tud tanácsot adni.

Szerintem ezeket te is tudod, amit az 1 - es elmondott.

febr. 17. 17:40
 4/7 anonim ***** válasza:
2 voltam. Főleg így hogy még az elején vagy, sokkal jobb ha most kapsz egy erős alapot, minthogy később hónapokig, évekig javítgasd azt amit most rosszul tanulsz meg. Ha már egy könnyű ugetest nem tud elmagyarázni, akkor ott komoly gondok vannak az "edzővel", és nem az a gond hogy te csinálod rosszul, hanem hogy nem mondják el normálisan
febr. 17. 17:41
 5/7 anonim ***** válasza:

2 - es!

Díjugrató REV?

Ha azt tudtál tenni, még így ("rossz" lovaglással ) is, akkor azért olyan rossz nem lehettél....

(Nekem western - ből van REV, de szeretném megcsinálni a díjugratást is)

Kérdező!

Nagyon sok múlik az oktatón.

Ha már most nem magyaráz, akkor ez később rosszabb lesz.

Esetleg kérj eg egy idősebb (tapasztaltabb) lovast a lovardában, aki nem feltétlenül kell, hogy versenyző legyen, hogy nézze meg a lovaglásod és mondjon véleményt.

Ha ő véleménye alapján is edzői hiba lehet, akkor válts edzőt, ill. lovardát.

febr. 17. 17:50
 6/7 anonim ***** válasza:

5. 2 és 4 voltam. 115ig versenyeztem akkoriban, igen, dijugrato rev. De, olyan rossz volt. Tök jól fent tudtam maradni a lovon mert minden félig belovagolt lóra felrakott minket, csak rohadtul nem tudtam mit csinálok. Képeket, videókat visszanézve a felszereléstől kezdve az ülésemig kb mindenbe bele tudok kötni a mostani tudásommal. Idomítást hírből se ismertük, vagy hát mondhatjuk hogy voltak sík edzéseink, de változást nem okozott. Támaszkodás max véletlenül sikerült. A lovak az akadályok közt lovagolatlanok voltak, többnyire iram felett mentünk, távolságot találomra kerestünk. Az akadály feletti könnyítésem hónapokba került kijavítani, látok lovasokat ugyanonnan, nagyon sokaknak nem sikerült még mindig kijavítani ezeket, pedig évek óta elment a lovardából az az "edző". Sokak abbahagyták a lovaglást mert annyi rossz tapasztaltuk volt, esések stb, akik meg jobban bírták ezt a kiképzést úgy jártak mint én, bátrak voltunk de valós tudás nélkül.

Arra volt jó, hogy nagyon bátor lettem és mindenre felülök, többnyire fent is maradok, de ott igazi tudást nem szereztem, max olyat ami véletlenül ránk ragadt valahogy. Másik helyen egy évig tanultam idomítással és alap ugrásokkal, utána kezdtem újból versenyezni másik lovardában, ahol már igazi edzők voltak.

Az idősebb lovas nézze meg tanács amúgy nem rossz, ha nem ugyanaz az "edző"je, mert ha igen akkor ő se tud sokkal többet mondani.

Én mindenképp azt javaslom hogy még most válts lovardát, mert sokkal-sokkal rosszabb, hosszabb és nehezebb rossz berögződést javítani évek múlva, mint még az elején jó alapokkal kezdeni.

febr. 17. 19:20
 7/7 anonim ***** válasza:
5. Én nem a kettes vagyok, de hidd el, el lehet lenni versenyeken úgy hogy azt sem tudod mit csinálsz. Én is jártam versenyekre kezdő(bb) koromban egy rossz edzővel, éppen rajta maradtam a lovon, de rángattam a száját, instabil volt az ülésem, az ugrások fölött mint a krumpliszsák hagytam hogy menjen a ló. Akadályok között semmi kontroll nem volt a lovon, többször is elrohant velem stb.
febr. 17. 19:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!