Hogyan ügessek szebben lovon?
Másfél éve lovaglok.
Próbálok nagyon figyelni az alapvető dolgokra: sarok lent, váll térd egy vonalban stb.
És nem is ügetek nagyon rosszul, viszonylag határozottnak mondanám magam a lovon, de ha videót látok a könnyűügetésemről, legszívesebben ledugnám az ujjam a torkomon.
Az oktató nem igazán irányít óra közben, néha odaszól, hogy sarok, vagy túl hosszú a szár..
Nem is tudom igazán elmondani, mi nem tetszik magamon, de azt látom, hogy nagyon nem ugyanolyan, mint másé..
Mi a szép ügetés titka?
Néha olvasok olyat, hogy csak talpból (kengyelből) kell, máshol meg azt látom, hogy combból és térdből...
Áhh... Bezzeg a vágtám egészen rendben van ahhoz képest, hogy kezdő vagyok.
Több lehetőség van:
Egyéni edzésekre mész, lovardát váltasz, edzőt váltasz.
Ha az oktató nem segíti a fejlődésedet, váltani kell.
Viszont másfél év lovaglás elteltével teljesen normális hogy nincs kialakult jó ülésed.
Ha gondolod szívesen fogadok privátban videót, elmondhatom az abszolút építő jellegű véleményem.
"váll térd egy vonalban"
Az mit tudhatna jelenteni?
"Néha olvasok olyat, hogy csak talpból (kengyelből) kell, máshol meg azt látom, hogy combból és térdből..."
Egyik sem jó csak magában. A kengyel és a térd együtt szerepel a könnyűügetésben.
"Viszont másfél év lovaglás elteltével teljesen normális hogy nincs kialakult jó ülésed."
Ha havonta egyszer megy, akkor igen. Ha hetente kétszer, akkor már elvárható lenne egy jó ülés.
Azért mondtam hogy normális, mert az átlaghoz viszonyítottam, kedves 2es :)
Nálunk az egyik lovas 4 hónap alatt nagyon stabil, helyes ülést szerzett, de átlagban tök normális ha osztálylovaglásban heti 2xi lovaglással még nem éri el a 3. Évre sem. Lehet hogy nem ugyanarról a szintről beszélünk :)
"de átlagban tök normális ha osztálylovaglásban heti 2xi lovaglással még nem éri el a 3. Évre sem"
Hát, azért ez borzalmas lenne, ha így lenne. :D
Kettes,
Elírtam véletlenül, nem váll és térd, hanem váll és boka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!