Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Igaz, hogy a lovakat 8 éves...

Igaz, hogy a lovakat 8 éves koruk előtt legalább egyszer fedeztetni kell, különben elvesznek az anyai ösztöneik?

Figyelt kérdés
Szeretnék majd valamikor a jövőben csikót a kancámtól, de még semmiképpen sem idén, talán másfél-két év múlva, de most még elég fiatal, április végén lesz 7 éves, de valahol ezt hallottam vagy olvastam, és nem tudom igaz-e, mert ha az, akkor át kéne gondolni egy pár dolgot.
febr. 17. 15:10
 1/4 anonim ***** válasza:
87%
Nem igaz
febr. 17. 15:32
 2/4 anonim ***** válasza:
77%

Inkább azt mondanám, hogy nem 100% igaz...

Nem tudom, hogy miért pont a 8 éves határt szabta meg az illető.

Az visziont igaz, hogy ha egy kanca nem volt fedeztetve fiatal-középkorában, akkor idősen már sokszor nem fogan meg. Van, hogy meg se sárlik.

Fizikai állapottól is függ, de 15-16 éves lónál első csikót már nem szoktak ajánlani, és sokszor nem is lehet neki (nem vemhesül). Pedig amúgy egy jó egészségi állapotban, kondícióban lévő kanca nem első csikót 20 éves kora felett is kihordhat és nevelhet.

Szóval, való igaz, hogy az idős korban való első csikó általában problémás, de a 8 éves kor az túl korai ebből a szempontból.

febr. 17. 15:55
 3/4 anonim ***** válasza:
10%
Igen, és a föld is lapos.
febr. 17. 16:02
 4/4 anonim ***** válasza:
31%
Azért nem 15-6 évesen kéne fedeztetni először, de nem ezekből az okokból.
febr. 17. 16:56

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!