Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Szerintetek milyen szinten...

Szerintetek milyen szinten vagyok?

Figyelt kérdés
Leírom, hogy mennzi ideje járok lovagolni és tippeljetek, hogy miket tudok, majd később leírom,hogy jól tippeltetek e :) Szeptember óta járok egy lovardába, szeptembertől januárig heti 1x jártam, azóta heti 2x járok 50 perc egy óra. Ezelőtt is jártam de ott csak sétáltam és néha egy rövidfalat ügettem. Leírhattok mindent, hogy szerintetek miket tudok, és milyen szinten kéne lennem.

2021. jún. 23. 12:21
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
68%

Értem. Tudod amíg ezt ilyenekben méred, ezeket egy kalap alá lehet húzni. Amíg a lovas azt mondja, hogy ezt-azt amazt tud (pl. patanyomfigurák, kisebb ugrások, jármódok), addig végig kezdő marad, amíg ilyenkről van szó egyszerűen nem kell szintet megállapítani. Nem tudjuk helyesen csinálod-e ezeket. Nem tudjuk a vállán mész-e a lóval, össze tudod-e tartani. Ismerek olyan edzőt, aki 5 hónap alatt 0ról fel tudott készíteni (persze napi készüléssel) egy lovast arra, hogy talajmunkában a lovat össze tudja lovagolni, domítani tudja, a hátsó lábakra képes legyen helyezni a súlypontot. Viszont az a helyzet, hogy ilyen edző Magyarországon maximum 10 van, és kevés az esélye, hogy pont az egyiknél lovagolj.

Hiába stabil az ülésed, az csak annyit jelent, hogy nem esel le a lóról, ettől még nem leszel haladó. Ha át tudsz ugrani a lóval egy 1 méteres akadályt esés és ütés nélkül, az nem azt jelenti, hogy tudsz ugratni.

Ettől függetlenül sok sikert a tanuláshoz, egy kis támpontot szerettem volna neked adni. Mély még a lovaglás óceánja, te még csak a hullámokkal tudsz játszani a tetején. Ne feladatokban mérd a tudásod. Láttam már lovast, aki 1 hete jött le futószárról, de olyan jól lovagolta a kiskört. mint egy díjlovas, de olyan lovast is, aki évek óta versenyszerűen ugrat, még sem tudott korrektül lelovagolni egy kiskört. Remélem érted amit üzenni szeretnék.

2021. jún. 23. 14:56
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
Hát igen. Igaza van 11nek. Ráaadásul az edzők nem ugyanolyan sorrendben tanítják a feladatokat, az egyik 1 hete lovagló ezt tduja, a másik azt, nincs egységes menet a tanulásra.
2021. jún. 23. 15:07
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Kb bármit tudhatsz. Van olyan hely, ahol futószárról addig le se engednek, míg nem vagy stabil ez lehet 5-6 hónap is. De van ahol meg elengednek ha fent maradsz ügetésben és akkor kb patanyomfigurákat lovagolsz szabadon. Esetleg most kóstolgatod a vágtát... Tényleg kb bármi lehet, mert baromira egyénfüggő. Van egy lovasom 5 éve lovagol és egyszerűen képtelenek vagyunk elkezdeni szabadon a vágtát, egyrészt, mert még mindig nem 100as az ülése, ha visszaültetem futószárra, akkor jó, de ha elengedem 5 alkalom után totál szétesik, ráadásul be is van szarva az önálló vágta gondolatától. De van olyan lovasom is, aki a 0-ról 6 hónap alatt ott tart, hogy szabadon vágtázik, meg SZLV haladóban indul.

Amúgy meg az a baj, hogy ez egy anonim fórum, leírod amit tudsz, aztán vagy igaz vagy nem, mert nem ismerünk, nem láttunk lovagolni.

2021. jún. 23. 15:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!