Ez szerintetekmiért lehet?
Attól, hogy egy ló elrohan nem szabadna leesni már egy haladóbb lovasnak, hisz csak magasabb jármódba tempósan megy. Ilyenkor nincs indok, hogy miért esnél le.
Bakolásnál viszont nem mindegy, hogy bakol a ló. Az én lovam nagyon ritka ha bakol. De akkor is kb úgy mintha egy kisebb ugrást ugrana át amit egy haladóbb lovasnak amúgyis ki kell ülnie.
Van amelyik csak 4 lábasokat ugrál. Itt max előre tud rántani.
Na de ha tényleg ródeóznak azt nehéz kiülni.
A poén az az, hogy nagyon sok lovas hiszi magát jó lovasnak aztán leesnek egy semmi miatt. Pl. picit megugrik a ló és már fordulnak is le.
Vagy pl. ugrás előtt rengetegen vannak akik elhagyják magukat. Már rég lassít a ló és megáll, ők meg mint egy zsák borulnak.
Tehát valszeg azért nem estél mert van hozzá érzéked, van akinek egyáltalán nincs és soha nem is lesz.
Egy volt barátnőm pl. rendszeresen leesett egy póniról csak amiatt mert lehajtotta a fejét ő meg ment a testével utána.
Alapból szépen ült, ha a ló nem csinált semmit jó volt az egyensúlye, de ha már bármi volt akkor már borult is.
Kipróbáktam én is azt a pónit és igen rögtön húzgálta le a fejét mert tudta, hogy úgy megszabadul a lovastól. De ha megtartottam neki a fejét rögtön normálisan ment.
Szoval vannak kevésbé stabil ülésü lovasok akik bármi miatt esnek meg vannak a stabilabb lovasok akik ügyesebbek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!