Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Hogyan mutassam meg a lovamnak...

Hogyan mutassam meg a lovamnak hogy en vagyok a falkavezér? Hogyan tanítsam meg neki hogy tiszteljen? Milyen feladatokat kene csinalnom?

Figyelt kérdés
2021. márc. 15. 15:28
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
84%

A ló olyan mint a gyerek. Szeretni kell, jól kell vele bánni, de nem csinálhatja azt mindig amit szeretne, és meg kell tanulnia, hogy a nem az nem, még akkor sem kapja meg a kisautót/barbiebabát, ha a seggét a földhöz veri, akkor is meg kell csinálni a házit ha nagyon nincs kedve hozzá.

állítvédők: MIÉRT KELL KÖVETELNI A LÓTÓL???

Azért kell, kedves bahátaim, mert a lónak kell egy "vezérkanca" , akit követhet: így tud harmonikusan élni. Ha a ló nem érzi az emberben a vezetői szerepet frusztrálttá válik és meg megpróbálja betölteni azt a szerepet. Ha pedig ez bekövetkezik a ló veszélyes lehet. Elküld magától, és a ha nem mész rúg, harap, majd ő akkor irányít, ha te nem. Ritkán fajul el idáig a szituáció egyébként hálistennek, de előfordult már.

Vannak nagyon domináns lovak, akiknek természetes a ménesben betöltött vezérszerep, és ezek így kiegyensúlyozottan tudni élni vezérként, de az emberrel szemben ez a viselkedés nem megengedett.

Az engedelmesség megkönnyíti a hétköznapok tevékenységeit (magát a ló ápolását, etetését, stb), és kiegyensúlyozza a ló kedélyállapotát.

A csatlakozás tényleg nagyon hatékony a kapcsolat kialakításánál, viszont a mindennapok minden apró részletében jelen kell legyen a következetesség, ahogy az első is írja. Anélkül nem jön létre a valódi közreműködés.

2021. márc. 15. 16:10
 12/15 anonim ***** válasza:
82%

11! Igen, elég szürreálisnak tűnhet a szituáció amit leírtál, de amúgy saját 2 szememmel tapasztaltam.

Tök normális lovat vettek egy kislánynak a lovardánkban, tökéletes tanító ló volt, egy rossz mozdulata nem volt. FOlyamat jutalamfalatokat adott neki, semmit nem követelt tőle, ha a ló nem adta fel a lábát hanem pl kikapta akkor a kislány rágyta, ráhagyott mindent. Csak a lovászok tudták a végére kezelni, a végén el is adták a lovat mert annyi nem tudta még vezetni sem a csaj, a boxba nem mert hozzá bemenni mert ráfarolt a ló. 1 évet volt nála, 1 hónap után kezdett így átalakulni a ló.

2021. márc. 15. 16:26
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
11 vagyok. 12, köszi hogy igazoltál engem, nem tudom miért pontoztak le :/
2021. márc. 15. 16:30
 14/15 anonim ***** válasza:
25%
11 és 12 igazat beszél, de gondolom ezt kérdező is sejti, azért szeretné nem elkapatni a lovát. Érdemes videókat nézni a körkarámos munkáról (Clinton Anderson pl) nem azért, hogy pont azokat csináld, hanem a hozzáállást, testbeszédet kell levenni. Van aki sose körkarámozik és földimunkázik mégis tudja az összes lova, hogy ő a fönök (ja sose üti őket term). HA van valaki a környéken aki tud segíteni, érdemes megkérdezni, segítséget kérni, vagy megfigyelni hogy csinálja. Kis lépésekkel is lehet, a lényeg hogy Te biztos legyél benne, hogy Te vagy a főnök. Akár pucoláskor amikor odébbküldöd, vagy egy sima vezetőszáron is lehet gyakorolni, megállítani, hátraléptetni, vagy futószáron sok átmenetet kérni - ez mind engedelmesség, és neked kell engedelmeskednie. Viszont az ellenkezést határozottan le kell kezelni mindig. Nem kell félni, hacsaknem egy tényleg problémás lovad van (? -akkor szakember kell) az átlag ló csak kicsit kekeckedik és egy 50 kilós nőtől is vigyázba vágja magát, ha az elég határozottan rákiabál. Blöffölni kell, hogy Te vagy az erősebb, és a ló meg elhiszi :-).
2021. márc. 16. 08:02
 15/15 anonim ***** válasza:
55%
kedves 14! Igazat adok (mint 11es), de őszintén szólva, szerintem clinton anderson munkája nem az igazi. Sokszor indokolatlanul agresszív a lóval, és kihasználja a laikos lótulajdonosokat. Sok olyan eset volt, amikor a laikus lótulajdonos állítása szerint a ló nagyon agresszív volt, a videón még clinton anderson előtt, közben és után sem mutatott semmilyen jelet az agresszióra, clinton anderson pedig elkezdett úgy dolgozni a lóval mintha az lenne, mondogatta is. Én ezt parasztvakításnak nevezem. Többször megütö indokolatlanul a lovat. Amint láttad én is annak a híve vagyok, hogy kellenek a határok és a következetes nevelés, és sajnos néha az erőszak is (amikor a ló annyira próbára tesz minket, de ezt se verésként vagy fejrángatásnak értsd), de amit clinton anderson csinál az túlzás és képmutatás.
2021. márc. 16. 08:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!