Hogyan tudnám megtanítani a kutyámnak hogy én vagyok a falkavezér?
Ugy hogy határozottan viselkedsz vele.
Nem hagyod hogy ő mondja meg hogy mit csinálj(atok).
2+
Amugy nincs ilyen falkavezer hulyeseg ... ezt csak azert talaltak ki, hogy a pancser gazdik is oruljenek valaminek :)
Kutya falka-allat ... falkaban hirearchia van ... ja egy faj lennetek, akkor lenne ilyen alfa meg beta baromsag, de te ember vagy a kutya meg kutya, tehat ilyenforman nem vagytok falka ... ellenben a hierarchia ugyanugy mukodik! Mivel ta adod a kajat, ezert a falkaban te vagy a vadasz ... rangsorban felette allsz a kutyanak es ezt o tokeletesen tudja. Nem kell falkavezert jatszani ... te vagy a gazda, te vagy a vadasz ... a kutya alattad van a rangsorban es azt o tokeletesen tudja.
"Amikor valamit talál a földön és felveszi nem adja oda nekem ami a szájában van,inkább elfut vele."
Biztosan érti, hogy mit akarsz tőle? A goldie nagyon szófogadó, úgy szokták mondani, hogy megfelelési kényszere van. Ha érti, hogy mit kell csinálnia, akkor még a betörőnek is segít kipakolni a házat.
De attól is lehet, hogy még kölyök. A kutyáknál, ez az "elviszem, vedd el tőlem" játék. Persze nem a legszerencsésebb, mert bármit felszedhet, de őket szórakoztatja.
Sorrendisegi szabalyok. Etogian alapszik a modszer. Az elten (budapesti egyetem.....)is van ezologia tanszek...( akik hulyesegnek titulaljak ezt....)
Keress ra neten v itt!!
Fennel:Kutyapszichologia c konyv leirja. A szerzo etologus.
1. Ez nem "tanítás". Ez egy állandóan meglévő folyamat. Csak a te viselkedéseden múlik.
2. Egy 3 hónapos kiskutya soha sem akar se "falkavezér", se "főnök" lenni.
3. A kutya és az ember nem alkot falkát. Ennek egyszerű értelmében sosem leszel falkavezér.
És egy kicsit tanulj a kutya gondolkodásáról, viselkedéséről, "működéséről". (Ezt mondjuk a kiskutya előtt kellett volna.)
Javaslom, hogy nézz kevesebb showműsort és amerikai filmet erről, és olvass több szakirodalmat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!