Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan tudnám megtanítani a...

Hogyan tudnám megtanítani a kutyámnak hogy én vagyok a falkavezér?

Figyelt kérdés
Van egy 3 hónapos golden retriever kölyökkutyánk. 8 hetes korában hoztuk el de nem nagyon akar szót fogadni. Amikor eszik és meg akarom fogni a tálját, elkezd morogni és kapkod a kezem felé. Amikor valamit talál a földön és felveszi nem adja oda nekem ami a szájában van,inkább elfut vele.Néha játék vagy simogatás közben elkezdi harapdálni a kezem, de úgy gondolom, hogy ezt csak játékból csinálja. Hogyan tudnám megtanítani neki hogy én vagyok a falkavezér és nem ő?

2021. febr. 7. 11:23
 1/10 anonim válasza:
95%

Ugy hogy határozottan viselkedsz vele.

Nem hagyod hogy ő mondja meg hogy mit csinálj(atok).

2021. febr. 7. 11:39
 2/10 anonim ***** válasza:
62%
Kutyadnak nem kel tanitani semmit ... viselkedj vezerkent es a kutya erteni fogja :)))
2021. febr. 7. 11:40
 3/10 anonim ***** válasza:
9%
Ne csak a hangod emeld fel hanem alkalmazz egy kis tesi fenyítést is.
2021. febr. 7. 11:45
 4/10 anonim ***** válasza:
48%

2+

Amugy nincs ilyen falkavezer hulyeseg ... ezt csak azert talaltak ki, hogy a pancser gazdik is oruljenek valaminek :)

Kutya falka-allat ... falkaban hirearchia van ... ja egy faj lennetek, akkor lenne ilyen alfa meg beta baromsag, de te ember vagy a kutya meg kutya, tehat ilyenforman nem vagytok falka ... ellenben a hierarchia ugyanugy mukodik! Mivel ta adod a kajat, ezert a falkaban te vagy a vadasz ... rangsorban felette allsz a kutyanak es ezt o tokeletesen tudja. Nem kell falkavezert jatszani ... te vagy a gazda, te vagy a vadasz ... a kutya alattad van a rangsorban es azt o tokeletesen tudja.

2021. febr. 7. 11:45
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

"Amikor valamit talál a földön és felveszi nem adja oda nekem ami a szájában van,inkább elfut vele."

Biztosan érti, hogy mit akarsz tőle? A goldie nagyon szófogadó, úgy szokták mondani, hogy megfelelési kényszere van. Ha érti, hogy mit kell csinálnia, akkor még a betörőnek is segít kipakolni a házat.

De attól is lehet, hogy még kölyök. A kutyáknál, ez az "elviszem, vedd el tőlem" játék. Persze nem a legszerencsésebb, mert bármit felszedhet, de őket szórakoztatja.

2021. febr. 7. 11:47
 6/10 anonim ***** válasza:
6%
kutyaiskolaban van ez a falkavezer es randsor baromsagok ... a kutyaddal konkret viszonyban vagy ... tudja es erti, hogy hol a helye.
2021. febr. 7. 11:48
 7/10 anonim ***** válasza:

Sorrendisegi szabalyok. Etogian alapszik a modszer. Az elten (budapesti egyetem.....)is van ezologia tanszek...( akik hulyesegnek titulaljak ezt....)

Keress ra neten v itt!!

Fennel:Kutyapszichologia c konyv leirja. A szerzo etologus.

2021. febr. 7. 13:36
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

1. Ez nem "tanítás". Ez egy állandóan meglévő folyamat. Csak a te viselkedéseden múlik.

2. Egy 3 hónapos kiskutya soha sem akar se "falkavezér", se "főnök" lenni.

3. A kutya és az ember nem alkot falkát. Ennek egyszerű értelmében sosem leszel falkavezér.

2021. febr. 7. 18:35
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, megpróbálok határozottabb lenni vele,és sokat fogok vele játszani. Remélem okos kutyus lesz és még sok mindenre fogom tudni megtanítani.
2021. febr. 8. 09:46
 10/10 anonim ***** válasza:

És egy kicsit tanulj a kutya gondolkodásáról, viselkedéséről, "működéséről". (Ezt mondjuk a kiskutya előtt kellett volna.)

Javaslom, hogy nézz kevesebb showműsort és amerikai filmet erről, és olvass több szakirodalmat.

2021. febr. 8. 10:17

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!