Ki reagált rosszul?
Némileg vacilláltam, hogy az állatok vagy a gyereknevelés kategóriát válasszam, de talán ide jobban illik...
Tegnap este történt ugyanis hogy a párommal sétáltattuk a mentett keverék kutyánkat, akinek fene se tudja az előéletét, de a férfiakra roppantul kellemetlenül reagál. A gyerekeket imádja, azok turkálhatnak a szájában, fogócskázik velük stb, soha rájuk sem mordul. Azonban nem tudom milyen reakciót vált ki belőle, ha hirtelen hátulról rátámad egy gyerek, no ez történt tegnap. A semmiből hátulról termett ott a fiú és vetette magát nem kis vehemenciával a kutyára. Én is megijedtem, nem volt túl sok időm átgondolni hogyan reagáljak, annyit mondtam, hogy: ne támadd meg hirtelen! majd odébb húztam a kutyát, és épp kezdtem bele, hogy guggolj le, nyújtsd... (oda a kezed had szagolja meg) de eddig már nem jutottam el, ugyanis a 7-8 év körüli fiú hátrébb lépett és belém rúgott (5 centi híján nem ért el de a szándéka komoly volt). Én annyira meglepődtem, hogy hirtelen csak annyit tudtam mondani, hogy: mit csinálsz? Majd jött volna nekem nem igazán mérve fel az erőviszonyokat :D nyújtogatta a nyelvét vágta a dühbe gurult fejeket. Apuka természetesen elkapta a nyakánál fogva és volt nemulass, akkor már a kutya is támadta őket vicsorogva-ugatva. Ekkor a gyerek megszeppent kicsit, talán végigfutott a kis agresszív eszén, hogy netán azért rántottam el a kutyát mert esetlegesen megharaphatja. Én úgy gondolom, hogy a kutyám nem harapta volna meg, de abszolút jobb félni mint megijedni, hiszen csak egyszer ijedjen meg (soha senkit nem harapott még meg, egyébként egy kistestű kutyáról beszélünk). És bármikor bármilyen más kutyára is ugyan így ráronthat ha nincs megtanítva, aki lehet, hogy tényleg rosszul reagálna. Valljuk be őszintén, mi emberek sem szeretjük, ha meglepnek hátulról még akkor sem, ha utána észleljük, hogy csak egy ismerős volt az aki poénból mondjuk vállba veregetett.
No apuka elrángatta a gyereket sűrű szidalmak közepette, mi is odébbálltunk. Nem kaptunk bocsánatot, elnézést, semmit. Ezért merengtem el, hogy esetleg ők úgy láthatják, hogy az én édesanyámat amiért elrántottam a kutyát? Mert én viszont úgy gondolom, hogy a legszelídebb idegen kutyát sem illik hátulról megtámadni jó szándékkal sem. A kisfiú konkrétan vetődött a párom és köztem a kutya hátsó felére.
Biztos én is hibás vagyok, valami más is kicsúszhatott volna a számon a ne támadd meg hirtelen helyett, pl hogy: várj, várj, lassabban vagy ilyesmi, de tényleg annyira gyorsan történt az egész. Nyomaszt ez az egész mert én is nagyon szeretem a gyerekeket és ők is szoktak engem, még nem rúgtak soha belém.
Megfordult a fejemben, hogy a kisfiú talán sérült szellemileg, de akkor meg úgy gondolom nem kapta volna azt apukától amit. Ha viszont normál szellemi képességű, akkor ennyi idősen már tudnia kellene megkérdezni, hogy megsimogathatja e.
Szerintetek?
Nem védeni akarom a szülőt, csak leírom más lehetséges szemszögből. Valószínűleg az apa is pont akkora sokkot kapott, mint te, ezért annyira el volt foglalva a gyerek helyrerakásával, hogy elfelejtett bocsánatot kérni. Velem is volt már hasonló, egyszer pl. a pénztárhoz szaladt a boltban, és megnyomott egy gombot. Elkezdtem magyarázni a gyereknek, és már kiértünk, mire eszembe jutott, hogy nem kértem elnézést.
Azok a kicsik, akik nincsenek állatok közelében, nem tudják, hogy kell közeledni hozzájuk. Biztos, hogy nem a színtiszta gonoszság vezérelte, hanem ellenkezőleg. Amúgy, ez a felnőttekre is igaz, nem tisztelik az állatokat.
Az utána való viselkedése tényleg nem elfogadható, de ez már nem a te dolgod. Te helyesen reagáltál, ennél többet nem tehetsz. Megnevelni sem lehet más gyerekét, ne agyalj ezen. Nem volt ott és akkor ennél jobb, amit mondhattál volna.
A szülő a leírásod alapján teljesen jól reagált, ahogy te is. Hogy miért nem látta előre, mit fog csinálni a gyereke mikor odaér a kutyájhoz, az pech, de a gyerekek néha művelnek váratlan dolgokat.
Ahogy leírod, az incidens után volt elég baja a gyerekkel, gondolom te nem álltál mellettük még egy félórácskat, amig a gyerek lehiggadt és a szülőnek módja és lett volna rád is figyelni. Azóta bizonyára bánja, hogy megfeledkezett a bocsánatkérésről.
Köszönöm a további válaszokat is! nem tudom ki negatívoz, részemről megy a zöld kéz mindenkinek!
Egyébként bármily hihetetlen még csak megközelítően sem kisebbségi gyerekről, apukáról volt szó.
Azt egy pillanatig sem feltételeztem, hogy ártó szándékkal rohant neki, de mintha írtam is volna. A módszer volt a rossz, megijedtem.
Nekem is eszembe jutott, hogy talán apuka annyira ledöbbent hogy szóhoz sem jutott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!