Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerinted rosszul reagált?

Szerinted rosszul reagált?

Figyelt kérdés

Az eset: Egy 26 éves nőt elgázolnak az anyja szemeláttára, de az anya annyira megijed, hogy leblokkol és nem tesz semmit. Mindenki a sérülthöz siet, kivéve az anyát. Erre pár ember kiabálni kezd a nővel, hogy miért nem segít a lányán, de a nő a sokktól meg sem mozdul.

Szerintetek érthető a reakciója? (Nem szidni szeretném az anyát, csak érdekel kinek mi a véleménye, mert én eddig úgy tapasztaltam, hogy a kérdés megosztja az embereket.)

2019. ápr. 9. 18:48
 1/8 anonim ***** válasza:
98%
HA valaki SOKKOS állapotban van, az nem tud reagálni, föleg nem logikusan!
2019. ápr. 9. 18:55
 2/8 anonim ***** válasza:
97%
Nem, sokkolta. Megéteném, de biztos hogy odamennék hozzá kiszedni ebből az állapotból.
2019. ápr. 9. 18:58
 3/8 anonymousreview60 ***** válasza:
98%
A sokkos állapot nem erkölcsi kategória. A nő nem elítélendő. Ilyenkor a személy cselekvőképtelen, csak sajnos ez nem mindig egyértelmű a külső szemlélőnek.
2019. ápr. 9. 19:19
 4/8 anonim ***** válasza:
97%

Igen, érthető a reakciója. Nem is értem, ez miért kérdés, ahogy az sem világos, miért ordibáltak szerencsétlennel.

Nekem csak egy ököllel megütött nőhöz kellett mentőt hívnom, de én is a sokk határán voltam, amikor megláttam a véres szemét, a telefonban engem nyugtatott a diszpécser, mert nem értette, mit mondok, annyira remegett a hangom.

2019. ápr. 9. 19:27
 5/8 anonim ***** válasza:
96%

Amikor valaki sokkos, olyankor meglehetősen rendkívül, cselekvőképtelen állapotba kerül.

A lányom 7 éves korában eltörte a kezét a játszótéren. Sokkos lett, nem sírt, talán fel sem fogta, mi történt vele. Csak ült a homokban, az alkarján hatalmas puklival és meg sem mozdult. Odarohantunk, mentőt hívtunk stb. Stb

Csak akkor kezdett reagálni mikor a mentő megérkezett vele a kórházba.

2019. ápr. 9. 19:27
 6/8 anonim ***** válasza:
98%
Az anyát nem ítélném el. Az idiótát aki kiabál, igen. Fel kéne fogniuk a csökött agyukkal, hogy az anya gyakorlatilag semmit sem tehet -egyrészt mert sokkot kapott,de ha nem kapott volna, még akkor sem sokat. Még ha orvos lenne sem sokat tehetne megfelelő eszközök híján, csak elsősegélyt nyújthatna, amit akármelyik vadidegen is megtehetne. Hiszti meg kiabálás helyett inkább hívnának mentőt....
2019. ápr. 9. 19:51
 7/8 anonim ***** válasza:
98%
Amúgy mikor mindenki a sérülthöz rohan, többet árthatnak mint használnak.
2019. ápr. 9. 19:52
 8/8 anonim ***** válasza:
95%

Akik kiabáltak, miért nem segítettek? Az ő reakciójuk teljesen érthetetlen és értelmetlen. Pláne ha anyuka nem az orvos volt.

A másik ami eszembe jutott, volt egy súlyos vonatbaleset és gyerekek meghaltak, mindenhol holttestek, cifit-cafatok, testrészek hevertek, az emberek kiabáltak, sérültek nyögtek, haldokoltak gyerekek és tanár néni legnagyobb problémája az volt, hogy kiszakadt az új nadrágja. És ő mondta, el sem tudta volna képzelni magáról hogy ennyire sekélyes és érzéketlen, illetve hogy így leblokkol egy vészhelyzetben. Ez van, emberek vagyunk, nem reagálunk egyformán, és nem is biztos hogy be tudjuk ezt folyásolni.

2019. ápr. 10. 10:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!