Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ki reagált rosszul?

Ki reagált rosszul?

Figyelt kérdés

Némileg vacilláltam, hogy az állatok vagy a gyereknevelés kategóriát válasszam, de talán ide jobban illik...

Tegnap este történt ugyanis hogy a párommal sétáltattuk a mentett keverék kutyánkat, akinek fene se tudja az előéletét, de a férfiakra roppantul kellemetlenül reagál. A gyerekeket imádja, azok turkálhatnak a szájában, fogócskázik velük stb, soha rájuk sem mordul. Azonban nem tudom milyen reakciót vált ki belőle, ha hirtelen hátulról rátámad egy gyerek, no ez történt tegnap. A semmiből hátulról termett ott a fiú és vetette magát nem kis vehemenciával a kutyára. Én is megijedtem, nem volt túl sok időm átgondolni hogyan reagáljak, annyit mondtam, hogy: ne támadd meg hirtelen! majd odébb húztam a kutyát, és épp kezdtem bele, hogy guggolj le, nyújtsd... (oda a kezed had szagolja meg) de eddig már nem jutottam el, ugyanis a 7-8 év körüli fiú hátrébb lépett és belém rúgott (5 centi híján nem ért el de a szándéka komoly volt). Én annyira meglepődtem, hogy hirtelen csak annyit tudtam mondani, hogy: mit csinálsz? Majd jött volna nekem nem igazán mérve fel az erőviszonyokat :D nyújtogatta a nyelvét vágta a dühbe gurult fejeket. Apuka természetesen elkapta a nyakánál fogva és volt nemulass, akkor már a kutya is támadta őket vicsorogva-ugatva. Ekkor a gyerek megszeppent kicsit, talán végigfutott a kis agresszív eszén, hogy netán azért rántottam el a kutyát mert esetlegesen megharaphatja. Én úgy gondolom, hogy a kutyám nem harapta volna meg, de abszolút jobb félni mint megijedni, hiszen csak egyszer ijedjen meg (soha senkit nem harapott még meg, egyébként egy kistestű kutyáról beszélünk). És bármikor bármilyen más kutyára is ugyan így ráronthat ha nincs megtanítva, aki lehet, hogy tényleg rosszul reagálna. Valljuk be őszintén, mi emberek sem szeretjük, ha meglepnek hátulról még akkor sem, ha utána észleljük, hogy csak egy ismerős volt az aki poénból mondjuk vállba veregetett.

No apuka elrángatta a gyereket sűrű szidalmak közepette, mi is odébbálltunk. Nem kaptunk bocsánatot, elnézést, semmit. Ezért merengtem el, hogy esetleg ők úgy láthatják, hogy az én édesanyámat amiért elrántottam a kutyát? Mert én viszont úgy gondolom, hogy a legszelídebb idegen kutyát sem illik hátulról megtámadni jó szándékkal sem. A kisfiú konkrétan vetődött a párom és köztem a kutya hátsó felére.

Biztos én is hibás vagyok, valami más is kicsúszhatott volna a számon a ne támadd meg hirtelen helyett, pl hogy: várj, várj, lassabban vagy ilyesmi, de tényleg annyira gyorsan történt az egész. Nyomaszt ez az egész mert én is nagyon szeretem a gyerekeket és ők is szoktak engem, még nem rúgtak soha belém.

Megfordult a fejemben, hogy a kisfiú talán sérült szellemileg, de akkor meg úgy gondolom nem kapta volna azt apukától amit. Ha viszont normál szellemi képességű, akkor ennyi idősen már tudnia kellene megkérdezni, hogy megsimogathatja e.

Szerintetek?

2019. júl. 15. 10:23
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
80%

Te nem csináltál semmi rosszat. Sőt, túl jófej voltál.

Én úgy csaptam volna nyakon a gyereket, hogy egy életre megtanulja: "Engedély nélkül nem simizünk kutyát, pláne nem hátulról ráugorva"

Az én kutyám mentett, egy nagy seb volt a tarkóján amikor hozzánk került. Ha valami/valaki így nekicsapódik hátulról, tuti megijed és védekezik (harap) hiába egy tünemény.

2019. júl. 15. 10:32
 2/13 anonim ***** válasza:
81%

Pláne hogy engem is elkezdett volna rugdosni.

Oké, kisapám, játsszunk ahogy te szeretnél. Nekem is van lábam.

2019. júl. 15. 10:33
 3/13 anonim ***** válasza:
27%
Szerintem ennyire ne legyél már alázatos. Jó, hogy nem te kérsz még bocsánatot más hibájáért. Ezért nincsenek nők vezető pozícióban szinte sehol, mert hiába tanultok és tudtok ugyanannyit, vagy még többet mint a férfiak, ez a mártírkodás, önhibáztatás ez visszahúz titeket. Fel a fejjel, és legközelebb tökösen zavard el az ilyen kis szemeteket, de legalábbis ne rágódj rajta egész éjjel. Nem te hibáztál nyilván. Kis harciasságot erőltess magadra, könnyebb lesz az életed.
2019. júl. 15. 11:11
 4/13 anonim ***** válasza:
16%

1., A gyerek nevelése hagy maga után kivetnivalót.

2., A kutyád nem mindig barátságos. Szoktasd szájkosárhoz. Az az ilyen támadások nagy részét is megakadályozza, mert a szülő látja a szájkosarat és megfékezi a gyereket,hoszen harapós kutya.

Én is szájkosárral viszem a gyerekbolond kutyámat a városba, így nem tapossák el. Megkérdezik, hogy odamehetnek-e. Ha nincs szájkosár, akkor a helyzet durvább.

2019. júl. 15. 11:15
 5/13 anonim ***** válasza:
90%

“Ha viszont normál szellemi képességű, akkor ennyi idősen már tudnia kellene megkérdezni, hogy megsimogathatja e.”

Na de ki tanította volna meg rá? A degenerált apja, aki arra sem képes, hogy egy elnézéskérést odaröffenjen, miután rátok támadt és kis híján belédrúgott a gyereke? Áhh... Az ilyet majd jól pofánvágja egy idegen, abból fog csak tanulni.

2019. júl. 15. 11:17
 6/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

3-as: pont a legrosszabb helyre jött a cégvezetés, ugyanis évek óta vezetem nőként a saját vállalkozásomat ami nem egy körmös szalon az alagsorban. Ellenben a kutyatartás-nevelés a mindennapokban annyira pro-kontra, mindig annyi mellette-ellene szóló kommentet olvasni olyan cikkek alatt, ahol történt valami, hogy az ember már szinte maga sem tudja, hogy akkor most hibás e vagy sem?

A kutya ismeri a szájkosarat, ha társaságba van víve ahol férfiak is jelen vannak rajta van. Az utcán viszont nem kapkod az emberek után, nem szedi az áldozatait, mindig mindenki megérti aki gyerekkel akarja simogatni, hogy gyermek-anyuka nyugodtan, apuka maradjon távolabb. Soha nem volt probléma belőle. Direkt rövid pórázon van víve a kutya, nem flexin, nem szaladhat messze, nem maradhat le. De azt hiszem ilyesmire nem sokan számítanak, hogy mögülük beugrik egy gyerek,(legalábbis minálunk 14 éve vannak kutyák a családban és soha sem fordult elő) persze most már erre is figyelni fogok, ezekből tanul az ember.

Én nem vagyok gyerek felrugdosós meg pofán vágós, bár elképzelhető, hogy valóban szerencséje volt velem. A kutyához minden bizonnyal örömmel szaladt, szereti az állatokat. Az irántam tanúsított reakciója már elfogadhatatlan, de a meglepettségtől nem jutottam szóhoz. Utólag már okos az ember, hogy mit kellett volna mondani. Bár ha a kutyába rúg bele, lehet nem lett volna akkora mázlija.

2019. júl. 15. 11:40
 7/13 anonim ***** válasza:
85%

Nyilvánvalóan nem te vagy a hibás. Nekem belgám van, nem eszik embert, de nem szereti az idegeneket. Éppen ezért amikor látom, hogy valaki fejvesztve, visítva rohanna felé megsimogatni, akkor előre szólok, hogy harap (ami nem igaz, de nem érdekel). Nem ingyenes állatsimogatót vezetek, semmi kedvem mindenkinek elmagyarázni, hogy nem plüsskutya és nem azért tartom, hogy idegenek kedvük szerint simizhessék.

A rúgást meg inkább nem kommentálom...

2019. júl. 15. 12:31
 8/13 anonim ***** válasza:
78%
Olyat ráordítottam volna a gyerekre,hogy egész életére lelki sérült lett volna.Ha kutyát kell védeni,nagyon agresszív tudok lenni 1 másodperc alatt.
2019. júl. 15. 13:00
 9/13 anonim ***** válasza:
22%

Ne engedj gyereket a kutya kozelebe. A gyerekek beszamithatatlanok,szemetek. Nem nevelik oket manapsag.

A te incidensed meg tipikusan egy kisebbsegi isgyerekkel lehetett. Azok ilyenek.

A gyereknek jart volna ki egy alapos veres reszedrol.

Mocskos embereket ne engedj a kutya kozelebe,mer direkt arra mennek ,h megharapja a kutyad es karteritest keregessenek. Mint a segelyt. Gusztustalan fergek mind. Ne hagyd magad lehuzni altaluk krealt balhe kovetkezmenyekeppen.

2019. júl. 15. 13:25
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Jól csináltad bár én (nő vagyok) lehet hogy elküldtem volna az apukát az anyukájához amiért 1 csinált egy gyereket de megnevelni nem sikerült 2 mer annyit nem tud férfiként kinyögni hogy bocs.

Mi is jártunk hasonlóan 50kg-os örző-védő kategoriás szocializált előélet mentes kutyám van és az utcán egy 5 év körüli gyerek hozzánk szaladt, az anya kérdezte hogy lehet e simogatni de addigra a gyerek már a kutyát karolta át a hasa alatt. Szerencsére az enyémet annyira nem érdekelte hogy a fejét felemelje a szaglászásból de nagy baj is lehetett volna. Az anyának le se esett hogy majdnem címlapra kerültek, halal nyugodtan tovább sétált. Sok szülő alap dolgokkal nincs tisztába, nem elég hogy a gyereknek nincs veszély érzete a szülőnek sincs. Ha ilyenkor a kutya harap tuti nem a gyerek a hibás pedig egy ösztönös védelem lenne. Én pl volt hogy olyan pofont leküldtem anyámnak amilyet illik mer éjjel a konyhába, sötétbe váratlanul mögöttem termet és elkapta a vállam én meg reflexből ütöttem, ha ezt a kutya csinálja csúnya seb lesz a vége nem csak egy kellemtelen később vicces sztori.

2019. júl. 15. 15:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!