Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Betegség.! Csak erős idegzetűe...

Betegség.! Csak erős idegzetűeknek! Fertőző?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Borzalmas dolog történt a kutyámmal. Hív zokogva édesanyám, hogy azonnal menjek haza. El se tudta mondani mi történt. Én se tudom sokkal szebben leírni... A kutyáBÓL férgek/kukacok másztak ki. Elképpesztő mennyiség. Végig a gerincén. Az egész hátsó réze csupa vörös, valószinűleg kukacokkal van teli. Hátából másztak ki a kukacok. A nagy szőre miatt nem vettük észre, most akartuk levágni(a szőőrét). Spicc. Horror filmekbe illő betegség. A kérdésem az lenne, hogy fertőző-e. Hallotatok-e már ilyenről....
2010. júl. 8. 19:49
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
94%

Kórokozó: Dirofilaria repens

Fertőződés: szúnyogok vérszívásakor

A szúnyog által beoltott mikrolárvák a kutya, macska szervezetében hónapok alatt kifejlett, 5-17 cm hosszú fonálférgekké alakulnak. Ezek a férgek a kutya és macska bőr alatti kötőszövetében nem fájdalmas, tömött tapintatú csomókat képeznek.

A férgek a kutya és macska szervezetében évekig juttatnak a vérbe mikrolárvákat, így a fertőzött állatokat megszívó újabb szúnyogok a fertőzést tovább vihetik emberre és állatra egyaránt.

Emberben is lehet, de át nem jut, szóval valószínűleg nem fertőző.

Ez amúgy elég durva. Vidd feltétlenül állatorvoshoz.

2010. júl. 8. 20:00
 12/30 anonim ***** válasza:
100%

Szegény állat... .:(

Azon esetleg nem gondolkoztál el, hogy szenved, és sürgős orvosi ellátásra vár??

2010. júl. 8. 20:00
 13/30 anonim ***** válasza:
100%
eszméletlen fájdalommal jár ahogy élve falják fel a húsát! ne hagyd szenvedni, vidd el dokihoz, hogy ki tudja tisztítani a sebet, és kaphasson antibiotikumot az elfertőződés ellen!
2010. júl. 8. 20:05
 14/30 anonim ***** válasza:
100%
Itt tényleg csak ilyen retardáltak élnek? Hihetetlen mennyi idióta válaszadó van. Ha nagy mennyiségben féreg mászik elő az állatból akkor valószínű, hogy a legyek beköpték az állat valamilyen sebét. Horgász boltokban is lehet kapni... ott csontinak nevezik. Ez a kukac senkire nem fertőző és az állatnak sem lehet tőle komoly baja, mivel ez a kukac csak az elhalt szöveteket eszi meg. Valahol még jót is tesz a kutyának mert megtisztítja a sebeit. Orvosok is alkalmazzák még embereken is, ha nagy seb van sok elhalt szövettel, akkor pár száz ilyen kukacot bele borítanak a sebbe és azok jól laknak miközben a seb kitisztul...tiszta sor. Ettől függetlenül az állatnak orvos kéne, hogy ki szedje a sebből a kukacokat és összezárja. Való színű nem ok nélkül telepedtek ott meg a kukacok. De ezt majd az orvos megmondja. Abban viszont igaza van az egyik válaszolónak, hogy aki ennyire nem törődik szerencsétlen állattal, hogy ilyet ne vegyen észre (ugyanis a lárvák a bőr alatt fejlődtek legalább 2 hétig) annak miért kell állatot tartani és hagyni szenvedni szerencsétlent?
2010. júl. 8. 20:09
 15/30 anonim ***** válasza:
71%
csontkukacok!
2010. júl. 8. 20:20
 16/30 anonim ***** válasza:
100%

20:09-esnek.

nagyon tájékozott vagy, látom :) akkor illene azt is tudnod, ha már így osztod az észt, hogy steril helyen tenyésztett steril légylárvákat tesznek a sebbe, hogy kitisztítsák ezzel a módszerrel, az az ami nem káros. amikor beköpik a legyek a sebet, az könnyen elfertőződhet, hiába csak az elhalt szövetet eszik meg, ugyanis azok a lárvák nagyon is nem sterilek, rengeteg baktériumot hordoznak. és ha már volt begyulladva valamid, tudod, hogy milyen fájdalommal jár. hát amikor még izgő mozgó lárvák is falatoznak ott...

nem értem hogy nem vették észre, egy olyan sebnek olyan szaga is van... szerencsétlen kutya, remélem már elvitték a dokihoz

2010. júl. 8. 20:26
 17/30 anonim ***** válasza:
100%
20:26 Oké... Az állat a szabadban nem steril ezt elismerem. Viszont én egy szóval nem mondtam, hogy hagyják úgy a kutyát, ahogy van majd jobban lesz, hanem, hogy orvoshoz kéne vinni, aki majd kitisztítja a sebet és ad valami antibiotikumot. De hogy más példával éljek: Vannak a trópusokon olyan legyek, amik az ember bőre alá raknak lárvákat és azok az emberek is túlélik bármi fajta fertőzés nélkül. Csupán megvárják, hogy a kukac kimásszon. Én nem észt osztani jöttem, csak szörnyülködök, hogy előttem a 11 válaszolóból csupán EGY adott egy valami módon használható választ így próbáltam segíteni. Az, hogy a személyes véleményem hozzáfűzöm pedig had legyen már az én dolgom:)
2010. júl. 8. 20:35
 18/30 anonim ***** válasza:
36%
A 14 éves nj-omnak is ez volt a baja :((( Beköpték a legyekv , mert nem bírta magát tisztán tartani (gerincével volt baj) , vettünk egy szert ami kiölte belőle , 2 napra rá megint előbujtak , kihívtuk az állatorvost , azt mondta hgy a betegség miatt ez mindennapos lehet nála , ezért inkább mondtuk az orvosnak hogy altassa el , bár nehéz volt elengedni , de legalább ne szenved már tovább :(((((
2010. júl. 8. 20:39
 19/30 anonim ***** válasza:
94%
Ja és nem fertőző , de elképesztően fáj a kutyának , élve eszik a kukacok :S
2010. júl. 8. 20:43
 20/30 anonim ***** válasza:
98%
Már megne haragudj de hogy tudsz nyugodtan leülni és ide pötyögni???Én már vagy szívrohamot kaptam volna vagy rohantam volna a dokihoz!Nem simogattátok és fésültétek?Vagy mi a szent sz@rért fajult így el a dolog?Ráadásul hosszú szőrű kutyáknál jobban kell figyelni! persze csak mert a rövid szőrűeknél látszik ha baj van!Időben..:(:S
2010. júl. 8. 20:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!