A kölyök kutyusom mindig ilyen kis bolondos lesz vagy majd idővel kinövi?
Szia,
a kutyára sose szabad kiabálni, csak magabiztosan szólni és érthetően beszélni.Valószínű a reggeli ugrálás azért van, mert nagyon örül neked, szerintem próbáld ki h egész este kint hagyod és reggel csukod be, mert ki tudja magát fárasztani.Érdemes kiskorában nagyon sokat foglalkozni vele, a legjobb parancsszó a :Rossz és nem szabad ezt többször is ismételd meg de ne kiabálj!Vegyél neki játékcsontot és dobáld neki lehet h nem fogja egyből visszahozni de legalább próbálkozol.A harapás v harapdálásban a játékcsont sokat segít
1. SOHA! és ez fontos SOHA ne üsd meg. több ok magyarázata is lehet, mint gondolnád.
2. Ha megharap ne az legyen hogy valamit csinálsz vele, mert azt hiszi jobban hergeled hogy játszon. inkább mondd azt hangosan és röviden hogy A-A! és tedd karba a kezed, és ne csinálj semmit. tanulja meg, hogy nem minden úgy van ahogy ő akarja.
3. Igen, kinövi, mivel még kölyök, olyan mint az embereknél, a gyerekek szeretnek játszani
4. A behívást általában ilyenkor kell elkezdeni megtanítani. Guggolj le, adj ki különös hangokat, pl BRRR meg hasonló, és mikor odajön esetleg adj neki vmi jutalomfalatot. így összeköti, hogyha odamegy azért kap valami jót.
5. Ajánlom a Póráz két végén c. sorozatot, ami a spektrumon szokott lenni, nekem sokmindenben segített, és eddig sokszor láttam olyan részeket amikbe kb. ezek a problémák.
* Automatikusan eltávolított tartalom.
Szerintem azt hiszi, hogy ő a falkavezér. De a szertelenséget kinövi. A harapdálásról én úgy szoktattam le, hogy amikor harapott nem húztam ki a kezemet a szájából, és belecsíptem a fülébe. Ha így sem fejezte be, felemeltem a grabancánál és megrángattam, vagy befogtam a száját. Amikor ásott, kakit temettem belé, és úgy abbahagyta.
ásás: [link]
falkavezér: [link]
+ Jan Fennel könyvei! Itt van egy: *****
ha ugrál: [link]
ha rágcsál: [link]
sok sikert!
A szertelenséget, mint mondtam kinövi
* Automatikusan eltávolított tartalom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!