Ezt hogy értelmezzem?
Mindenkinek joga van fajtatiszta kutyát tartani. Igaz én a menhely híve vagyok, nekem is menhelyes kutyusom van és elmondhatom, hogy NEM 'SELEJT'!!
Plusz még egy dolog, szinte bármilyen kutyát ki lehet képezni őrző védőnek, nem kell feltétlen fajtatisztának lennie ehhez.
Az, hogy nagy kerted van, szerencsés dolog, de ugye tudod, hogy ettől függetlenül naponta egyszer el kell vinned őket sétálni?
Plusz még egy észrevétel. Panelban kutyát tartani miért is állatkínzás? Állandóan a gazdival van, naponta legalább 3szor viszik sétálni, többet foglalkoznak vele, mint általában egy kertbe kicsapott kutyával. Általában sokkal jobb dolga van egy panelkutyának, mint egy kertinek :)
40 nm-en lakom a nagytestű kutyámmal, és köszöni jól van :) Napi négy séta, sok kutyabarát minden nap a helyen ahova viszem, sok kirándulás, otthon is sok sok foglalkozás :)
Ezt Te is meg tudod csinálni minden egyes kutyáddal?
Drukkolok, hogy így legyen!
Azért a lánc és a panel között óriási a különbség. Többek között azért, mert a panelban szabadon mozog a kutya, és a gazdája társaságában van.
Amúgy a házi szaporításból is elég sok "selejt kutya" származik, hiszen nincsenek ellenőrizve a felmenők egészségügyileg.
A te dolgod, hogy mit csinálsz, ha megtartod a kutyákat,és rendesen felneveled őket. Mondjuk gondolom nem lesz 3-4 százezer forintod végig csinálni 3 kutyával az alap+középfok+ÖV-t. Így tehát inkább csak agresszív kutyákat fogsz csinálni, mint őrző védőket.
Sajnállak, amiért ennyire szűk látókörű vagy, így értelmezd.
4 kutyával azért nem olyan egyszerű sétálni mint 1-el, de a te dolgod. Ha suliba mész velük az is a te dolgod. Ha magadnak csinálsz kiskutyát, és biztosan tudod, hogy bármi is történjék (pl. 3 diszpláziás kutya nem olcsó és szívderítő mulatság) tudod vállalni értük a felelősséget a következő 10-15 évben, akkor szíved joga kiskutyákat csinálni magadnak.
Csak azt nem tudom miért kell ilyen flegma és lekezelő stílusban beszélni másokkal.
Látom magam előtt, ahogy ül a gép előtt és veri a mellét:
Igen, én vagyok a hülye!
Egészségedre! Dicsekedj még vele. Látjuk.
Na akkor sorban:
A menhelyi kutya nem selejt. Bár én is fajtatisztát vennék, de azért mert vannak kedvenc fajtáim, amik ráadásul elég ritkák.
Azzal önmagában nincs gond, ha valaki nem a menhelyről hoz kutyát.
Sőt azzal se ha 4 vagy akármennyi kutyát tart.
A lényeg az, hogyan élnek azok a kutyák.
Mert például láncra verve, az igenis állatkínzás. Kicsapva az udvarba, vagy bezárva egész napra a kennelbe, szintén az.
Egy kutyával is nehéz foglalkozni, hát még néggyel! Nagyon kevés ember képes erre, és aki négy felnőtt kutyát rendesen akar tartani, annak a kutyázáson kívül semmi másra sem lesz ideje. Reggeltől estig, csak a kutyák lesznek.
Aki viszont nem törődik a kutyákkal, csak van neki, az inkább plüss kutyát tartson, ne kínozza a szerencsétlen állatot.
Négy kutya, , egy kutyát jó másfél órát kellene naponta sétáltatni, ez a minimum! Na most egyszerre fogsz 4 kutyával sétálni, vagy külön külön? Ha külön-külön akkor az már hat óra...egyszerre meg 4 kutyával boldogulni...
És nem, panelban tartani nem állatkínzás.
Egyrészt azért, mert aki panelban tartja általában mindent meg ad a kutyájának, órákhosszat sétáltatja, sokat játszik vele. Arról nem is szólva, hogy a kutya az ember közvetlen közelében szeret lenni.
És persze igaz, az állat nem egyenjogú az emberrel. Ennek ellenére, mi a kutyát nem őr kutyának tartjuk, hanem családtagnak. Azért tartjuk mert szeretjük, nem azért, hogy ugasson az udvaron.
És az, hogy az ember szereti a kutyáját, nem jelenti azt, hogy nincs megnevelve. Nálunk tökéletesen jól nevelt volt a kutya. Meg nézném én, egy év múlva, milyenek a kutyáid.
Megjósoljam?
4 hisztérikusan ugató, a kerítés mellet acsarkodó kutya, akik mindenre támadnak, parancs szóra nem hallgatnak.
Ne legyen igazam, de szerintem így lesz.
Mi úgy kezeljük a kutyánkat, hogy kutyaként tarjuk, normális körülmények között, jól nevelve, rendesen etetve és időben ivartalanítva.
Attól mert eltereled a témát, még te maradtál a hülye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!