Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Caesar Millan szerintetek nem...

Caesar Millan szerintetek nem kegyetlen egy kicsit?

Figyelt kérdés
Nézem a sorozatát, 1-2 rész láttam eddig, és volt, hogy rövid pórázra fogja a kutyát, és ránézett egy másik kutyára, és ráordított, meg megrántotta a fejét. Néha, szerintem egy kicsit kegyetlen a kutyákkal nem? Victoria, az mindig kedves a kutyákhoz. Szerinttek?
2010. júl. 1. 15:00
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
50%
15*54-el maximálisan egyet értek!
2010. júl. 1. 16:32
 12/25 anonim ***** válasza:
80%

Hol beszéltem én ütlegelésről? Az ütlegelés az, ha folyamatosan mindenért ütöm a kutyát.

Én nem ezt mondtam. Azt mondtam, van olyan eset, hogy le kell keverni egyet a kutyának. Az nem ütlegelés. Például:

a kölyökkutya harapdálja a gazdáját. Először csak játékból, majd a játék eldurvul. Persze, lehet itt sokat trükközni, hogy ott hagyom a kutyát, ha belém harap, de ha párszor az ember a kutya orrára koppint, akkor megtanulja, hogy a gazdát harapdálni tilos.

Nem kell ám ebből nagy ügyet csinálni. Egy farkas falkában, ha egy alárendelt farkas, tilos dolgot csinál, a falkavezér simám földhöz vágja. A kutyák közt szintén ugyanígy van. A kutyák egymással sokkal keményebbek, mint ahogy valaha is megütöttem a kutyát.

A másik a póráz. Itt sem volt szó, semmilyen ütlegelésről. Azt mondtam, hogy ha fel akar rántani, akkor lerántom a pórázzal a földre.

Mást ilyenkor nem tehetsz. És hagyjuk már, hogy más módszerek...vagy felránt a kutya, és kitépi a kezedből a pórázt, és neki áll teszem azt macskát kergetni, vagy te rántod le a kutyát a földre.

Két-három ilyen alkalom, és megtanulja. Ebben megint semmi agresszió, és semmi erőszak nincs.

A kutyánk, ezek után, soha nem rántott fel. Előfordult, hogy neki akart iramodni. Elég volt csak rászólni, és egyből visszakozott, és nem rángatott.

Póráz nélkül két méternél nem ment messzebb. Szólni sem kellett neki.

Ismét csak: persze az is remek módszer, hogy ha elrohan a kutya, hátat fordítok neki, és ott hagyom. Csak amikor épp egy másik kutyának akar neki ugrani, akkor mégis mire mész vele? Semmire. Nem fogja a kutyát érdekelni, hogy hátat fordítasz vagy sem.

Komolyan, nem veszekedni akarok, de úgy csináltok , mintha állatkínzásról lenne szó. Ne értelmezzétek már félre a dolgot.

Szó sincs se agresszióról, se arról, hogy ütlegelni kell, nem azt mondtam, hogy úgy kell a kutyát megütni ,hogy megsérüljön, vagy fájjon neki. Épp ellenkezőleg! Én is azt mondom, izomból, erőből soha nem szabad a kutyát bántani.

De pórázzal visszarántani, az orrára koppintani , az nem egyenlő a veréssel! Főleg, ahogy most is mondtam, a kutyák ennél durvábban fegyelmezik egymást.

És amikor egy erősebb kutya helyre teszi a másikat?Akkor kihez mennétek panaszkodni, hogy juj, micsoda agresszió?

Kicsit gondoljátok már ezt végig, és ne essetek már túlzásokba.

2010. júl. 1. 16:40
 13/25 anonim ***** válasza:
69%

Egy kutyának (főleg egy erősebbnek , nagytestűnek) nem mindíg elég a pozitív megerősítés , néha kell nekik egy kis negatív ráhatás is.Nekem domináns kutyám van(nincs ivartalanítva és nem is lesz mielőtt vki megkérdezné).nekem aztán pakolhat itt nekem bármelyik híres-neves kiképző hogy jutalmazzam a kutyámat , meg hogy csak pozitív megerősítéssel tanítsam stb. egyszerűen nem válik be nála.

Én folytóssal + jutfalattal tanítom őt , ha bármiféle agressziót mutat a másik kutya felé (amikor nincs rá különoseb oka) , egyből jön a negatívum ,ami annyit tesz hogy megrántom a pórázt és mondom neki h Fúúúj".És igen , volt már olyan , holy teljesen megörőlt a kutyám mert találkozott egy másik dominánsabb egyeddel , és neki akart menni minden áron , adtam neki egy taslit hogy térjen észhez (előtte meg egy parancsot amit nem teljesített) , rámnézett a kutyám és máris tudta hogy inkább nem kéne ezt csinálni , mert a gazdi nem engedi.Ennyi.Ettől még nem vagyok állatkínzó , sztem királyi élete van a kutyámnak nálam.Ja és mielőtt még valaki azt mondaná hogy csak kényszerből csinálja a dolgot , annak csak annyit tudok mondani jöjjön el és nézze meg mikor indulok a kutyasuliba vele és megcsörren a folytós , teljesen bepörög a kutya , odaáll az ajtóba és várja hogy induljunk.

2010. júl. 1. 17:13
 14/25 anonim ***** válasza:
Így van. Amúgy vissza térve az eredeti kérdésre, Caesar Millan nem kegyetlen. A kemény nevelés sem kegyetlen( a kemény nevelés, nem agyba-főbe verést jelent, mielőtt valaki félre érti)
2010. júl. 1. 17:29
 15/25 anonim ***** válasza:
47%
Nekem Victoria kifejezetten ellenszenves azóta,mióta olyan kutyát küldött altatásra,aki szerinte "veszélyes a családra",holott ha korrekt kiképző lenne,azt javasolta volna a családnak,próbáljanak meg más kiképzőt,mert ő nem boldogul.
2010. júl. 1. 18:28
 16/25 anonim ***** válasza:
67%

Ez így nem igaz!!! Nem a kiképzés alatti gondok miatt javasolta az altatást, hanem az előzményeket figyelembe véve. Még csak az sem lett volna ilyen kvalitású indok, ha a kutya szimplán harapott volna. A baj az volt, hogy a kutya nem egyszerűen harapott hanem ahogy ő is mondja "marcangolt". Vagyis nem egy rövid figyelmeztető harapással élt, hanem többször és több helyen is harapott és közben ráncigálta is a megharapott területet. Ráadásul kis gyereken mindezt.

Sok olyan kutyával foglalkozott a műsoraiban akik rágtak, vagy konkrétan haraptak, annyira hogy felsértették a bőrt, még sem javasolta az altatást mert az kezelhető probléma volt egy rossz szokás, amin lehetett változtatni.

2010. júl. 1. 18:35
 17/25 anonim ***** válasza:
50%
És ezért leoltatta a kutyát? Akkor a nevelése kudarcot vallott. Ha ez a nő igazán jó szakértő lenne, kinevelte volna a kutyából. Épp ezért tartom jobbnak a kutyadokit.
2010. júl. 1. 18:48
 18/25 anonim ***** válasza:
100%
Nem láttam még olyan esetet hogy Caesar ilyen helyzetbe került volna. A kutyából nem lehetett kinevelni a dolgot, mivel ez nem valami rossz szokás volt nála, hanem váratlan helyzetekben figyelmeztetés nélkül fellépő agresszió.
2010. júl. 1. 18:55
 19/25 Holdtündér ***** válasza:
100%

Szerintem Victoria nem is vállal olyan kemény eseteket, mint Millan. Általában a nő kistestű ugatós kutyákkal foglalkozik, míg Millan az agresszív ebeket is bevállalja. Egy agresszív kutyát tényleg nem lehet babusgatással megnevelni.

Ha pl. az utcán rádtámad egy neveletlen agresszív kutya, akkor elkezdesz a lelkére beszélni, hogy ne csináld, ez rossz?

2010. júl. 2. 00:16
 20/25 anonim ***** válasza:
100%

18:55

Én pont múltkor láttam egy olyan esetet, hogy miközben a kutyát tanította normálisan sétálni az utcán, hogy ne rontson neki már kutyáknak, teljesen széttépte a pólóját Cesarnak, és a karján is több sebet ejtett. De! Megtanította a normális viselkedésre!

2010. júl. 2. 08:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!