Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Caesar Millan szerintetek nem...

Caesar Millan szerintetek nem kegyetlen egy kicsit?

Figyelt kérdés
Nézem a sorozatát, 1-2 rész láttam eddig, és volt, hogy rövid pórázra fogja a kutyát, és ránézett egy másik kutyára, és ráordított, meg megrántotta a fejét. Néha, szerintem egy kicsit kegyetlen a kutyákkal nem? Victoria, az mindig kedves a kutyákhoz. Szerinttek?
2010. júl. 1. 15:00
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
80%
Figyelj , ez egy műsor.Én nehezem hiszem el Victoriáról hogy még nem vágott oda egy kutyának sem , láttam 1-2 részt amikor igen csak ideges volt.Könnyen ki tudják vágni ha odacsap a kutyának.
2010. júl. 1. 15:02
 2/25 anonim ***** válasza:
83%
Előzőnek igaza van! Viktória műsorában csak a szépet mutatják, a hapsiéban meg az igazat. Elrontott kutyákat nem lehet csak légyszívessel nevelni! Hatékony, jól csinálja!
2010. júl. 1. 15:05
 3/25 Holdtündér ***** válasza:
96%

Nem kegyetlen.

Ha belegondolsz, a kutyának falka kell, és ideális eset amikor te vagy a falkavezér, hisz te eteted, gondoskodsz róla stb. és még őr irányítson téged?

Szóval ebből oda akartam kilyukadni, hogy a falkában mikor eldől hogy ki hol helyezkedik majd el azon a bizonyos ranglétrán, csúnyán megverekednek a kutyák (farkasok élő példák rá).

Tehát ezekhez képest Cesar még nagyon is finom, hisz nem harapja torkon a pácienseket.

2010. júl. 1. 15:06
 4/25 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy kegyetlennek tűnik, de ezzel szívességet tesz a gazdinak, meg a kutyának is. Jobb, ha mindenki tisztában van a helyével, és ezt nem fogja másképp megérteni.
2010. júl. 1. 15:12
 5/25 anonim ***** válasza:
84%

Nem, nem kegyetlen, és nem is durva. Cseppet sem. A kutyák egymás között jóval durvábbak.

A kegyetlenség tudod mi? Láncon tartani. Kicsapni az udvarba . Ütni-verni, nem törődni vele. Az kegyetlen.

Különben is , vannak olyan kutyák amikhez kemény kéz kell. Egy nagy termetű kutyát a kedvesség nem fogja meghatni!

2010. júl. 1. 15:12
 6/25 A kérdező kommentje:
Victoria folyton a pozitív dolgokról beszél, nem ordibál a kutyákkal, kedvesnek tűnik... Azt mondjátok ez csak a látszat?
2010. júl. 1. 15:15
 7/25 anonim ***** válasza:
29%

Szerintem felháborító ahogy Milan dolgozik. Igenis durva a kutyákkal láttam olyan rész ahol megütötte a kutyát!!!! Az ő módszere sokszor a megfélemlítés, és tanulni sem nagyon lehet belőle, mert gyakran olyan módszereket alkalmaz, amiket egy néző nem tudna utánacsinálni vagy biztosítani a kutyájának.( pozitív lelkű kutyák közelébe viszi, meg kiképző lakókocsiba). Azt is röhejesnek tartom, hogy mindenféle spirituális maszlaggal telenyomja a műsorát. Szerintem nevetséges és az is ahogy az emberek bedőlnek neki.

Viktoria pedig nem üti a kutyákat! Nem azért mert kivágják, hanem aki egy kicsit is utánaolvasott a hölgy munkásságának, ő a pozitív megerősítés híve és több nyilatkozatában is olvasható, hogy nem tartja célravezetőnek ütni a kutyát. Miért is kéne neki? Lehet hogy ideges egy-egy alkalommal, de akkor is inkább 30 percig ismétel egy feladatot a kutyával minthogy megüsse. Az ő módszerei hosszú távon alkalmazhatók, és mindenki számára érthetőek, akár otthon is használhatóak.

Az se érdekel ha lepontoztok ezért mert én sokat olvastam, és láttam műsorokat Viktoriától és nagyon megbecsülöm mint kiképzőt.

Caesar csak egy szenzációhajhász pasi. Az egész műsora annyira bűzlik, a tipikus nézettségért versengő sorozatok kliséitől, hogy az már fájdalmas. Igenis szégyellhetné magát, hogy azt mutatja az embereknek, hogy a kutya nevelés elképzelhetetlen spirituális blablák, agresszió és speciális felszerelések nélkül.

2010. júl. 1. 15:27
 8/25 MME ***** válasza:
100%

Ezek az emberek sokat vizsgálták a kutyák viselkedését, sokszor kellett bizonyítaniuk és csiszolniuk a módszereiket.

Én a kettő és sok más kombinációját használom, ha nagyon sok kutya fordul meg nálad, akkor rájössz, hogy érdemes minél több módszerrel megismerkedni alaposabban, hogy a saját "stílusod" kiforrjon... Mindkettőtől van, és kell is mit átvenni, azért, mert bizonyos részei, elvei nem tetszenek neked, ne vesd el az egész módszerét, én Cesar által is sokat fejlődtem, és fogok is. Amivel nem értesz egyet, azt hagyd ki a te kutyád neveléséből! Én is ezt teszem.

Szerintem hihető. Nem az idegesség, hanem a tehetetlenség vált ki remek szakemberekből ilyen reakciót... már pedig nekem nem tűnnek úgy, hogy ne tudnák megoldani.

Aki bízik saját magában, és ennyi sikerélmény igazolja vissza, az nem "csábul el" a dühtől... én az ilyet a kétségbeesés számlájára írom, ennélfogva "beveszem", hogy jobb belátásra tértek a necces esetekben is.

Cesar közel sincs a kegyetlenhez. Erélyesebben fegyelmez, mint mondjuk Jan Fennell vagy Victoria, de különbség főleg abban van, hogy Cesar alkalmaz fizikai kényszert. Nem az ütlegelésre gondolok, hanem arra, hogy pl. a két szakértőnő mindig és kizárólag r á v e z e t é s s e l tanítja a kutyákat, és a viselkedési problémákat is így kezelik. Hagyják, hogy a kutya jöjjön rá, mit várnak tőle, és ehhez inkább elkerülő/megkerülő manővereket alkalmaznak, amik a türelmen alapulnak.

Cesar hozzáér a kutyákhoz, kéézel-lábbal korrigál, és sokszor erővel kényszeríti őket az elvárt reakciókra és pozitúrákra... ez tényleg visszatetszőbb, sőt, ridegebbnek tűnhet, de embere válogatja, és lássuk be, ennek ellenére is képes bensőséges kapcsolatot teremteni a kutyákkal. Ők tényleg nem úgy működnek, mint mi, akár én is anekdotázhatok... És ha ezt követed, még mindig kíméletesebb vagy, mint sok kutyakiképző.

Azt ajánlom, láss annyi embert kutyákkal dolgozni, ahányat csak tudsz! És nem árt, ha látod a rosszat is, mert különben honnan tudnád, hogy miért csináld másképp? Az elvetendő példákból is csak tanulhatsz az ebekről, márpedig akárkit követsz, elsősorban a kutyák lényét kell megértened.

Elrontott kutyák esetében pedig kötelező tisztában lenni a rossz módszerekkel és hatásaikkal, mert így tudod jól profilozni a kutyát, az előéletét, amiből kiindulsz majd a rehabilitációjuk során.

Szóval szerintem nézd továbbra is Cesart, mert sok kutya működését tanulmányozhatod a műsorai alatt, ha magára a Cesar-módszerre nem is vagy kíváncsi - pl. gyakorolhatsz: te hogy oldanád meg?

2010. júl. 1. 15:53
 9/25 anonim ***** válasza:
70%

Felháborító, hogy megüti a kutyát?

Már ne is haragudj, de látszik nem értesz a kutyákhoz. Egy kutyát, főleg egy nagy testű kutyát, keményen kell fegyelmezni!

Vannak olyan fajták, amik erősen domináns viselkedésűek, állandóan át akarják venni a falkavezérséget!

Kutya pedig csak egy határozott, kemény falkavezért követ!

Ha egy 50 kilós vagy nagyobb kutya fel akar rántani a pórázzal, akkor sokra mész a kedvességgel!

Kedvesen a kutya lelkére beszélsz, hogy ugyan ne ránts már fel az utcán?

Nem! Meg kell nevelni, hogy ne rángasson. Ha kell, erőből le kell a földre kényszeríteni!

És itt most nem a verésről van szó, de van olyan eset amikor bizony már csak az használ, ha a gazda lekever egy pofont az engedetlen ebnek!

Azt én is elítélem, ha rugdosnak, ütnek, egy kutyát, de egy jó időben elhelyezett taslitól semmi baja sem lesz.

Amúgy Caesar Millan-ról annyit, hogy be megy, vagy 2-3 tucat nagytestű kutya közé, és azok tökéletes nyugalomban, békésen várják.

Ezt csupa kedvességgel nem lehet elérni.

2010. júl. 1. 15:54
 10/25 anonim ***** válasza:
93%

Utolsó válaszolónak üzenem, hogy igenis lehet nagy testű kutyát fegyelmezni ütlegelés nélkül!!

Évek óta járok ki menhelyre önkénteskedni és mikor kiviszem a kutyákat sétálni, tanítgatom is őket (mert érdeklődőbbek az emberek, ha a kutya űrlapján szerepel, hogy " az alapengedelmességi parancsokat ismeri). Rengeteg nagy testű kutya van és bizony gyakoriak a tipikusan házőrző kutyák( akikkel a gazdi nem foglalkozott csak kitette a kertbe a kutya meg "megkattant") sokuk teljesen neveletlen és vannak kialakult rossz szokásaik.

És soha a büdös életbe nem volt szükségem arra, hogy megüssem ezeket az állatokat! Volt olyan amelyik kezdetben olyan szinten szart a fejemre, hogy csak na és igaz nem 1 délután alatt, de mindenféle bántalmazás, fizikai kényszer nélkül, végül elértem, hogy rám figyeljen és hajlandó legyen engedelmeskedni.Hozzáteszem ő egy 4 éves masztiff keverék volt. Ráadásul sikerült ez úgy, hogy heti 3 alkalommal 1-2 órát látogattam.

Szerintem a "csapjunk oda a kutyának" elv pusztán a lusta emberek sajátja. Nyilván könnyebb egy pofont lekeverni a kutyának mint 77szer hátat fordítani neki.

Szóval az indokaimat nem a levegőből szedtem, hanem a saját tapasztalataimon alapul és mivel a saját két szememmel látom, hogy nem kell bántani a kutyát ahhoz, hogy rendesen viselkedjen igenis elítélem az ilyen bánásmódot.

2010. júl. 1. 16:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!