Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » 8 órás munka mellett kutya a...

8 órás munka mellett kutya a lakásban?

Figyelt kérdés

Egyedül élő, 8 órát dolgozónak való kutya a lakásban ?

Van 2 macska már.

Állítólag aki 8 órát dolgozok és egyedül él, nem jó ötlet kutyát tartania.

2019. jan. 25. 17:59
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:

Kiskutyát néztem.

Már terveztem , hogy el kell zárni őt nappal ,amíg nem vagyok itthon. Amikor ide tudnám hozni , pár héten belül 1 hónapra itthon tudnék vele lenni már és nevelni pl a szobatisztaságra.

2019. jan. 26. 00:06
 22/26 anonim ***** válasza:
Én 12 órát dolgozom(éjjel), így nappal 4x viszem le(reggel fél 7, 10, du fél 2 és negyed 6), éjjelre meg teszek le pelust.
2019. jan. 26. 08:24
 23/26 anonim ***** válasza:
89%

Az a baj, hogy egy kistestű kölyök jó, ha 4 óráig bírja tartogatni, de inkább 2. Eleve a kifejlett kistestűek sem bírják olyan sokáig, mint mondjuk egy közepes, mert logikus, hogy kisebb a hólyaguk.

Ha nagyon sokat kell tartogatnia állandóan az rámehet a veséjére.

Ráadásul egy kölyök rossz, hogy mondjuk ki az igazat. Úgy, mint egy gyerek. Rombol, rág, harap, vonyít, pontosan olyan helyre pisil ahová nagyon nem kéne és egyebek. Aztán jön náluk is a "dackorszak" amikor szándékosan gyökérkednek, direkt nem csinálják amit kérsz, alkalmi süketet játszanak.

Nem lebedzélni akarlak, de észrevettem, hogy gyakran azt hiszik az emberek, hogy egy kölyökkutya felnevelése csupa csillámpor, móka, szivárvány meg mosoly, nevetés. És ez baromira nem igaz, mert nehéz. Te fáradtan hazaesel munkából, pihennél, de még ott egy kis zsivány akivel foglalkozni kell, minőségien.

Az sem megoldás, hogy megfogod és elzárod. Akkor lehet, hogy rombolni nem fog, de mondjuk éktelenül vonyítani igen.

Vagy olyat is hallottam, hogy szobakennelbe zárták a kutyát estére, a teljesen szobatiszta kutya tele f#sta a kennelt aztán belehempergett. És ezt állandóan eljátszotta, ha bezárták.

Ezt csak azért írtam, hogy lásd, ahhoz is szoktatni kell, ami bőven sok idő is lehet.

Ráadásul a kölyökkel 1 hónap semmi. Nem fogod tudni ennyi idő alatt szobatisztaságra szoktatni és megtanítani neki a szabályokat.

Itt nem a nyolc órás munkaidővel van gond, rengetegen tartanak mellette nyugodt, kiegyensúlyozott kutyát. Az a baj, hogy nem vagy tisztában mivel jár egy kölyökkutya. Mondhatni rózsaszín ködben élsz.

Én is egy felnőtt, kis/közepes testű menhelyi kutyát ajánlanék. Vagy ha mindenképp fajtatisztában gondolkodsz, akkor nem valami "extra mini" kutyát.

És remélem tudod, hogy a fajtatiszta kutyák ára 150 000-200 000 ft körül mozog? Nem 50 000 ft egy kölyök, ha igen, azzal nem jársz jól, mert 1: csak szaporítós keveréked lesz, 2: az árának a többszörösét fogod az állatorvosnál hagyni.

2019. jan. 26. 08:44
 24/26 anonim ***** válasza:
1 hónap alatt nagyon nagy szerencsédnek kell lennie hogy sikerüljön a szobatisztaság. Vannak kutyusok akik csak 1 éves kor után lesznek teljesen szobatiszták. Még örömükben is bepisilhetnek.
2019. jan. 26. 14:29
 25/26 A kérdező kommentje:
Örömében pisil be az nem gond. Mindent megtennék, hogy megtanulja hamar. Sokat foglalkoznék vele.
2019. jan. 26. 22:13
 26/26 anonim ***** válasza:
Lehet tartani kölyköt is így, csak nehéz, készülj fel.
2019. jan. 27. 15:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!